Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Lider sindical trimis in judecata pentru luare de mita
12.07.2010 | JURIDICE.ro


Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimitere in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Mircea Ioan KOVACS, lider al Sindicatului National „Speranta Auto” din cadrul grupului de firme CENTRUM/H.ESSERS Romania, cercetat pentru luare de mita, in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In data de 5 februarie 2010, inculpatul Kovacs Mircea Ioan, lider de sindicat la grupul de firme CENTRUM/H.ESSERS Romania, a pretins si a primit suma de 20.000 euro de la un reprezentant legal al acestei societati comerciale (denuntator in cauza) pentru a semna Contractul Colectiv de Munca la nivel de Unitate, varianta propusa de conducerea firmei. Primirea drept mita a sumei de 20.000 euro a fost disimulata intr-un contract de imprumut, incheiat intre firma CENTRUM si angajatul Kovacs Mircea Ioan, in conditiile in care obiectul de activitate al societatii comerciale este exclusiv transportul intern si international.

De asemenea, la data de 7 iunie 2010, Kovacs Mircea Ioan a mai pretins inca 24.700 euro pentru a incheia un nou Contract Colectiv de Munca la nivel de Unitate favorabil patronatului, din care sa primeasca un avans de 15.000 euro, restul de 9.700 euro urmand sa-i primeasca dupa incheierea documentului.

La 15 iunie 2010, inculpatul a fost prins in flagrant dupa ce a primit suma de 15.000 euro din banii pretinsi in scopul mentionat mai sus.

La data de 16 iunie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar in aceeasi zi, Tribunalul Bihor a hotarat arestarea preventiva a inculpatului pe o perioada de 29 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate