Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Spete ref. infractiuni de mare violenta


16 iulie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații, Sistemul judiciar

Ministerul Public a dat publicitatii, joi, 15 iulie 2010, rezultatele activitatii intreprinse de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau care au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului CATEA AUREL, sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor deosebit de grav si tentativa la omor deosebit de grav.

Potrivit unui comunicat al MP, ”probatoriul administrat in cauza a relevat urmatoarea situatie de fapt:

Inculpatul Catea Aurel se mutase de aproximativ doua zile impreuna cu concubina sa, partea vatamata C.L., in casa tatalui sau, victima C.A., intrucat acestora le arsese cu o saptamana inainte casa. In ziua de 10 aprilie 2010, intre inculpat si tatal acestuia s-a ivit o situatie conflictuala, pe fondul consumului excesiv de bauturi alcoolice, generata de refuzul victimei de a-i face acte fiului pe casa sa. La aceasta s-a adaugat faptul ca inculpatul il banuia de mai multa vreme pe tatal sau ca ar avea relatii intime cu concubina sa. Astfel, la data mentionata, inculpatul a luat hotararea sa-si ucida concubina, ca pedeapsa pentru infidelitatile ei, context in care a ascuns in acoperisul WC-ului din curte un cutit. In momentul in care partea vatamata C.L. s-a deplasat la toaleta, inculpatul a urmat-o si a atacat-o cu cutitul, intentionand sa-i taie gatul, imprejurare in care i-a produs mai multe plagi penetrante atat la nivel cervical, cat si la nivelul palmelor. Persoana vatamata a reusit sa-i smulga inculpatului cutitul pe care l-a aruncat in WC si sa se refugieze in casa, unde a solicitat ajutorul victimei C.A., care, intre timp, se retrasese in casa sa doarma. Inculpatul, inarmat cu o sapa, a continuat sa-si urmareasca concubina intrand in casa dupa ea. Tatal inculpatului a incercat sa intervina intre cei doi, dar a fost lovit cu sapa de catre fiul sau, atat cu coada cat si cu lama, imprejurare ce a dus la decesul acestuia. La un moment dat, observand lipsa concubinei, care a reusit intre timp sa fuga, inculpatul a scos afara din casa cadavrul tatalui sau si cu un topor a detasat capul victimei de restul corpului si a plecat prin sat, pentru a-l prezenta ca un exemplu pentru dezonoarea pe care i-o crease tatal sau, context in care a fost  depistat de catre seful de post al comunei.

Raportul medico-legal intocmit in cauza a relevat faptul ca moartea victimei C.A. a fost violenta si s-a datorat dilacerarii si contuziei cerebrale. Cat priveste partea vatamata C.L., din examinarea acesteia a reiesit ca prezenta plagi injunghiate multiple cervicale si la nivelul mainilor, ce s-au putut produce prin loviri cu corp intepator-taietor ce necesita 12-14 zile de ingrijiri medicale.

Cauza a fost trimisa, spre competenta solutionare, Tribunalului Bacau.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor BALTATESCU VIOLETA si FLONDOR OVIDIU IULIAN, sub aspectul savarsirii tentativei la infractiunea de omor calificat.

Din probele administrate in cauza, in cursul urmaririi penale, a rezultat faptul ca, in noaptea de 10/11 aprilie 2010, in timp ce victima V.L.L. se afla la domiciliul sau in poarta, a fost atacata de catre inculpatul Flondor Ovidiu Iulian cu care s-a luat la bataie dupa ce a fost lovit mai intai de catre acesta. Aceasta situatie a fost urmarea unei agresiuni verbale exercitata de catre inculpata Baltatescu Violeta asupra partii vatamate produsa in fata barului din comuna in care locuiau atat inculpatii, cat si partea vatamata. In timp ce victima era imobilizata de catre inculpat, la pamant, in imposibilitate de a se misca, inculpata a injunghiat-o de mai multe ori cu cutitul atat in zona toraco-lombara, cat si in cea cervicala. Victima a fost salvata de un satean care i-a smuls cutitul din mana inculpatei, creand astfel posibilitatea ca aceasta sa se refugieze din calea inculpatilor. Partea vatamata a fost transportata la spital in aceeasi noapte, unde a fost internata cu diagnosticul de plaga injunghiata si hemotorax.

Raportul medico-legal intocmit in cauza a sustinut diagnosticul de la internare, concluzionand ca leziunile s-au putut produce prin lovire cu corp taietor-intepator, au fost de natura a pune in primejdie viata victimei si necesita circa 28-30 de zile ingrijiri medicale.

Cauza a fost trimisa, spre competenta solutionare, Tribunalului Bacau.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică