Secţiuni » Arii de practică » Protective » Protecţia consumatorilor
Protecţia consumatorilor

ANPC ref. legalitatea taxei de mentenanta pentru servicii oferite de RCS-RDS
19.07.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Protecția consumatorilor
JURIDICE - In Law We Trust

Marti, 13 iulie 2010, Constantin Cerbescu, Secretar de stat si presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, a invitat la discutii a reprezentantilor operatorului economic RCS-RDS, ca urmare a numeroaselor sesizari din partea consumatorilor pe tema legalitatii perceperii taxei de mentenanta, servicii accesorii si asociate.

Potrivit unui comunicat al ANPC, ”Taxa perceputa de operatorul economic RCS-RDS este in valoare de 5 lei.

ANPC considera ca aceasta taxa a fost perceputa fara notificarea prealabila a consumatorilor, incalcandu-se prevederile legale stabilite prin articolul 10, literele „f” si „h”, din OG 21/1992 privind protectia consumatorilor.

„Art. 10. – Drepturile consumatorilor, la incheierea contractelor, sunt:

„f) de a plati, pentru produsele sau serviciile de care beneficiaza, sume stabilite cu exactitate, in prealabil; majorarea pretului, tarifului, taxelor, comisioanelor, dobanzilor, penalitatilor si a altor eventuale costuri stabilite initial este posibila numai cu acordul scris al consumatorului.

h) de a fi notificati in scris cu privire la orice modificare ca urmare a prevederilor contractuale referitoare la valoarea dobanzilor, comisioanelor, penalitatilor sau oricaror altor costuri, cu cel putin 30 de zile inainte de aplicarea noilor valori.”

ANPC a dispus ca operatorul economic RCS-RDS sa intre in legalitate prin notificarea consumatorilor cu privire la noua taxa. Astfel de taxe pot fi percepute numai cu notificarea prealabila a consumatorilor si dupa obtinerea acordului din partea acestora.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti