Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații, Sistemul judiciar

Trafic de influenta. Trimiteri in judecata

19 iulie 2010 | JURIDICE.ro

Ministerul Public a dat publicitatii, vineri, 16 iulie 2010, rezultatele activitatii intreprinse de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Alba care au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor:

  • Nicolae Puiulet, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta in forma continuata;
  • Paraschiva Mioara Puiulet, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la trafic de influenta in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al MP, ”din probatoriul administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca, inculpatul Puiulet Nicolae, in perioada august-septembrie 2009, precum si in data de 14.06.2010, in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, ajutat de inculpata Puiulet Miorica a pretins si primit suma totala de 41.400 lei de la denuntatorii D.P., P.C, P.S.

Inculpatii i-au cunoscut  pe acestia din urma in luna mai 2009  si in acest context i-a lasat pe denuntatori sa creada ca au influenta asupra unor functionari din cadrul Serviciului de Ambulanta Alba-Iulia si Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Alba, prin intermediul carora pot obtine pensie de handicap pentru numita P.O.L., sotia numitului P.S., precum si pentru soacra numitului P.S., dar si angajarea pe un post de sofer a numitului P.D la Serviciul de Ambulanta Campeni.

De mentionat ca, inculpatul Puiulet Nicolae a fost incadrat pana la 16.06.2010 in calitate de consilier superior in cadrul Prefecturii Judetului Alba si impreuna cu inculpata Puiulet Paraschiva Miorica (sotia sa) au avut o serie de intalniri si discutii cu denuntatorii, in intervalele de timp precizate anterior, iar cu aceste ocazii au pretins si au primit de la acestia diferite sume de bani in scopul anterior mentionat. Intalnirile dintre inculpati cu denuntatorii  se realizau in diferite zone ale orasului  Alba – Iulia, la diverite intervale de timp, ocazie cu care inculpatul Puiulet Nicolae prezenta „stadiul rezolvarii”, motivele pentru care pana in acel moment nu a fost posibila solutionarea (respectiv ca „functionarii” cu care pretindeau ca „au aranjat” sunt plecati din localitate ori ca sunt pentru moment ocupati, dar de fiecare data dadeau asigurari ca problema se rezolva, iar banii care mai sunt necesari a mai fi dati sunt tocmai pentru a urgenta si rezolva).

Astfel, in legatura cu „rezolvarea angajarii” pe un post de sofer, la sfarsitul lunii septembrie 2009 inculpatul i-a spus denuntatorului D.P. ca a obtinut pentru el postul de conducator auto, dar mai trebuie sa dea o suma de bani, pe langa cele pe care le daduse anterior in acelasi scop. Numitul D.P i-a precizat ca nu mai este interesat deoarece obtinuse un alt loc de munca, avand in vedere ca trecuse mult timp de cand inculpatul ii tot solicita bani si nu ii „rezolva angajarea” si in acest context i-a cerut sa-i restituie sumele de bani deja avansate. Inculpatul Puiulet Nicolae a solicitat denuntatorului sa-i gaseasca o alta persoana interesata pentru postul de conducator auto pe care i-l promisese deoarece numai astfel ii va putea restui suma avansata. Pentru a discuta toate amanuntele s-au intalnit ambii inculpati cu numitul D.P. in oras si cu acest prilej i-au cerut celui din urma sa gaseasca o alta persoana interesata de post, de la care sa primeasca denuntatorul suma pe care le-o daduse deja lor si va fi angajata acea persoana. In acest context, in urma realizarii flagrantului la data de 14.06.2010, asupra inculpatei (in poseta acesteia) a fost gasita suma de 5000 de lei, iar cu ocazia efectuarii perchezitiei domiciliare au fost identificate mai multe inscrisuri ce constituie mijloc de proba in cauza.

La data de 15.06.2010 s-a dispus retinerea pentru 24 ore a celor doi inculpati, iar prin incheierea Tribunalului Alba a fost admisa propunerea de arestare preventiva formulata de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Alba a  inculpatilor Puiulet Nicolae si Puiulet Paraschiva Miorica pe o perioada de 29 zile, recursurile formulate de catre acestia fiind respinse de catre instanta de control judiciar.

Cauza a fost trimisa, spre competenta solutionare, Tribunalul Alba.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică