Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Administratori trimisi in judecata pentru evaziune fiscala
20.07.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Fiscalitate, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Public a dat publicitatii, luni, 19 iulie 2010, rezultatele activitatii intreprinse de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare care au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului Danut Cosarca, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Potrivit unui comunicat al MP, ”ca urmare a probatoriului administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca, incepand din luna martie 2007, inculpatul, in calitate de administrator al unei societati cu raspundere limitata, a retinut de la angajati sume reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa, pe care nu le-a virat in termenul de 30 de zile de la scadenta. Prejudiciul astfel creat bugetului consolidat al statului a fost in suma 5.331 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Sannicolau Mare.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Braila au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului CONON LIVIU DORIN, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Ca urmare a probatoriului administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca, in perioada ianuarie 2009 – ianuarie 2010, inculpatul, administrator al unei societati comerciale, a retinut de la salariati, cu titlu de contributii cu stopaj la sursa si nu a virat la bugetul consolidat al statului suma de 35.616 lei, desi dispunea de sumele necesare pentru achitarea in termenul legal a obligatiilor, prejudiciind in acest mod bugetul public.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Braila.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Blaj au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului BENCHEA PETRU, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Ca urmare a probatoriului administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca, in perioada ianuarie – mai 2009, in calitate de administrator al unei societati cu raspundere limitata (societate care avea ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de marfuri), a retinut de la angajati sume de bani reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa, pe care nu le-a varsat in termenul legal de 30 de zile de la scadenta. Prejudiciul creat statului este de 13.958 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Blaj.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor FLORESCU LUCIAN si AMARANDEI LIVIU CONSTANTIN, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, in forma continuata.

Probele  administrate in cauza, in cursul urmaririi penale, au relevat faptul ca inculpatii, in calitate de asociati si administratori ai unei societati comerciale, in perioada mai 2006 – iunie 2007, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, au retinut  de la angajati impozite si taxe cu retinere la sursa, fara a le vira insa la bugetul consolidat al statului. Prejudiciul produs in cauza se cifreaza la 12.219 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Iasi.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatei STATE ANA , sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Probatoriul  administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a evidentiat  faptul ca in perioada iulie 2008 – februarie 2010, inculpata, in calitate de administrator al unei societati comerciale, a retinut  de la angajati suma de 42.908 lei reprezentand impozite pe venituri din salarii, contributii individuale de asigurari sociale, contributii la fondul de somaj, precum si cele pentru asigurari de sanatate, fara insa a  vira aceasta suma la bugetul de stat, prejudiciindu-l in acest mod.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Iasi.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti