Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Control pentru verificarea modului de aplicare a Legii privind venitul minim garantat
20.07.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Incepand cu luna mai, reprezentantii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in colaborare cu angajatii prefecturilor au desfasurat un amplu control de verificare a modului de aplicare a „Legii privind venitul minim garantat”.

Potrivit unui comunicat al MMFPS, ”controlul a fost declanșat simultan in toate județele, echipele de control fiind alcatuite la nivelul fiecarui județ din inspectori sociali și angajați ai prefecturilor.

Datele de mai jos releva activitatea acestor comisii pana la data de 16 iulie 2010.

Numarul total de primarii inspectate de la data declansarii controlului este de 1.403, reprezentand 44.11% din numarul total de primarii existente in tara (3,181 primarii).

De la inceputul controlului si pana in data de 16 Iulie 2010, au fost verificate un numar de 71,334 dosare, reprezentand 53.31% din total dosare privind acordarea venitului minim garantat, aflate in plata, aferente primariilor controlate (total dosare 133,798 ).

In judetele Bihor, Constanta, Hunedoara, Iasi, Prahova, Teleorman, Timis au fost verificate toate dosarele aflate in plata la aceasta data.

Principalele abateri constatate, cu privire la modul de aplicare a Legii 416/2001, privind acordarea venitului minim garantat, au fost:

  • nerespectarea obligatiei beneficiarilor de venit minim garantat, de a face dovada ca sunt in evidenta AJOFM;
  • lipsa sau neactualizarea, conform legii, a actelor doveditoare cu privire la veniturile beneficiarilor;
  • nerespectarea obligatiei primarilor de a efectua anchete sociale din 6 in 6 luni;
  • nerespectarea de catre primari, a obligatiei de a da dispozitie scrisa la momentul modificarii cuantumului sau incetarii dreptului de ajutor social;
  • nerespectarea obligatiei, in cazul persoanelor apte de munca, de a prezenta din 3 in 3 luni adeverinte de la AJOFM, prin care sa faca dovada ca se afla in cautarea unui loc de munca;
  • lipsa actelor doveditoare prind incapacitatea de munca ;
  • nerespectarea obligatiei beneficiarului de a efectua actiuni de interes local;
  • nerespectarea obligatiei primarilor de a intocmi planul de actiuni sau lucrari de interes local, de repartizare a orelor de munca conform legii, da a tine evidenta efectuarii orelor de munca sau de afisare a listei cu beneficiarii de venit minim garantat.

Pana la acest moment, din totalul dosarelor verificate la nivel national, au fost propuse spre a fi suspendate sau incetate la plata, cumulat de la inceputul controlului, un numar de 17,859 dosare, adica 25% dintre acestea (13.35% din totalul dosarelor existente in primariile inspectate).

De asemenea, in aceasta perioada, pentru nerespectarea Legii privind venitul minim garantat, au fost aplicate amenzi primariilor in suma totala de 118,800 lei.

Misiunea de control cu privire la modul de respectarea si aplicare a legii privind venitului minim garantat, va continua pana la verificarea tuturor primariilor din tara.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti