Secţiuni » Jurisprudenţă » CCR
Jurisprudenţă CCR (Curtea Constituţională a României)
DezbateriCărţiProfesionişti

Augustin Zegrean: Nu suntem obligati sa tinem seama de practica


21 iulie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: CCR, Flux informații

Jud. Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale a declarat luni, 19 iulie 2010, la Radio Romania Actualitati: „Noi de fiecare data cand luam o decizie studiem mai intai practica anterioara. Nu suntem obligati sa tinem seama de practica. Tocmai de aceea poate fi sesizata Curtea si a doua oara si a treia oara si a zecea oara pe o lege cu o exceptie de neconstitutionalitate, pentru ca nu suntem tinuti, nu suntem obligati sa pastram jurisprudenta. Sigur ca, de regula, respectam jurisprudenta, pentru ca altfel ar insemna sa spunem ca atunci cand s‑a luat o decizie anterioara ori au gresit, ori n‑au stiut. Nu se poate face asa ceva! Insa, de fiecare data cand modificam practica, judecam cu foarte multa raspundere situatia respectiva. Scriem in decizii <<nu au intervenit elemente care sa determine modificarea Curtii>>. Daca intervin situatii noi, lumea este in permanenta miscare, totul se schimba, de la zi la zi, intervin situatii noi si noi putem sa le acceptam.

Nicaieri Curtea Constitutionala nu este o curte pur juridica. Este o curte juridico-politica si toata lumea accepta lucrul asta.

Ii vedem pe ziaristi ca stau afara cu masinile, cu camere de luat vederi, dar nu ne impresioneaza. Presa este interesata sa afle cine, cum a votat, dar legea ne interzice sa dam informatii cu privire la deliberari. Deliberarile si votului sunt secrete. Nu avem voie sa iesim public si sa spunem: eu am votat asa, ala asa, ala asa.”

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică