Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Noi obligatii pentru prestatorii de servicii de transport in regim de inchiriere autovehicule
22.07.2010 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 500 din data de 20 iulie 2010 a fost publicat Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 288 din 9 iulie 2010 privind informarea consumatorilor de catre prestatorii de servicii de transport in regim de inchiriere de autovehicule.

In vederea unei corecte informari a consumatorilor cu privire la alegerea serviciilor ce intra sub incidenta Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, actul normativ stabileste o serie de obligatii pentru operatorii economici care presteaza alte activitati decat transportul in regim de taxi.

Astfel, prestatorii sunt obligati sa informeze consumatorul in mod complet, corect si precis,  cel putin cu privire la urmatoarele aspecte:  numele si prenumele conducatorului auto, numarul autorizatiei de prestare a serviciului, numarul de inmatriculare a autovehiculului utilizat, data urmatoarei verificari tehnice, tipul de carburant utilizat, daca autovehiculul a fost implicat in accidente majore, tariful per kilometru/unitate de timp, cost tarif prestarea serviciului conducatorului auto, cost stationare, cantitatea si costul carburantului utilizat, daca pasagerii sunt asigurati in caz de accident si in ce mod, costurile accesorii traseului utilizat la cererea consumatorului (taxe de autostrada, taxe pod, taxe acces, taxe parcare, taxe trecere bac etc.).

De asemenea, complementar fata de informatiile prevazute mai sus, actul normativ stabileste si alte obligatii pentru operatorii economici care ofera acest tip de servicii de transport in regim de inchiriere, cu sau fara conducator auto, in legatura cu continutul-cadru al contractului, respectiv cu continutul plachetei afisate la loc vizibil in interiorul autovehiculului.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate