Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Noi obligatii pentru prestatorii de servicii de transport in regim de inchiriere autovehicule
22.07.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 500 din data de 20 iulie 2010 a fost publicat Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 288 din 9 iulie 2010 privind informarea consumatorilor de catre prestatorii de servicii de transport in regim de inchiriere de autovehicule.

In vederea unei corecte informari a consumatorilor cu privire la alegerea serviciilor ce intra sub incidenta Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, actul normativ stabileste o serie de obligatii pentru operatorii economici care presteaza alte activitati decat transportul in regim de taxi.

Astfel, prestatorii sunt obligati sa informeze consumatorul in mod complet, corect si precis,  cel putin cu privire la urmatoarele aspecte:  numele si prenumele conducatorului auto, numarul autorizatiei de prestare a serviciului, numarul de inmatriculare a autovehiculului utilizat, data urmatoarei verificari tehnice, tipul de carburant utilizat, daca autovehiculul a fost implicat in accidente majore, tariful per kilometru/unitate de timp, cost tarif prestarea serviciului conducatorului auto, cost stationare, cantitatea si costul carburantului utilizat, daca pasagerii sunt asigurati in caz de accident si in ce mod, costurile accesorii traseului utilizat la cererea consumatorului (taxe de autostrada, taxe pod, taxe acces, taxe parcare, taxe trecere bac etc.).

De asemenea, complementar fata de informatiile prevazute mai sus, actul normativ stabileste si alte obligatii pentru operatorii economici care ofera acest tip de servicii de transport in regim de inchiriere, cu sau fara conducator auto, in legatura cu continutul-cadru al contractului, respectiv cu continutul plachetei afisate la loc vizibil in interiorul autovehiculului.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti