Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Iasi. Evaziune fiscala. Trimiteri in judecata
22.07.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Fiscalitate, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Public a dat publicitatii, miercuri, 21 iulie 2010, rezultatele activitatii intreprinse de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi care au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului STEFANACHI AUREL, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Potrivit unui comunicat al MP, ”ca urmare a probatoriului administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca, inculpatul, in calitate de administrator al unei societati comerciale, in perioada ianuarie 2005 – decembrie 2009, a retinut de la angajati, fara insa a vira la bugetul consolidat al statului, suma totala de 99.889 lei, reprezentand impozite si taxe cu retinere la sursa, cauzand in acest mod un prejudiciu bugetului de stat.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare Judecatoriei Iasi.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatei STANESCU MARICICA, sub aspectul savarsirii infractiunii de omisiune, in tot sau in parte a evidentierii in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

Ca urmare a probatoriului administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca, inculpata, in calitate de administrator al unei societati comerciale nu a inregistrat in contabilitate un numar de 26 de facturi fiscale, emise in perioada septembrie 2004 – decembrie 2005, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, prejudiciind in acest mod bugetul de stat cu suma de 121.897 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare Judecatoriei Harlau.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Arad au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului MISCOIU PAUL MARIAN, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Ca urmare a probatoriului administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca,inculpatul, in calitate de administrator de fapt al mai multor societati comerciale, in perioada septembrie 2008 – martie 2010, nu a evidentiat in deconturile de TVA si in declaratiile privind impozitul pe profit, aferente acestei perioade, veniturile realizate de catre societati, cauzand prin aceasta un prejudiciu bugetului de stat in suma de 3.220.033 lei. Totodata, acelasi inculpat in calitate de administrator al unei societati comerciale, a evidentiat in decontul de TVA aferent trimestrului IV al anului 2008, cheltuieli ce nu aveau la baza operatiuni reale (achizitii interne inregistrate ca provenind de la persoane juridice, desi erau achizitionate de la persoane fizice), in scopul deducerii TVA-ului aferent. Prin aceasta inculpatul a cauzat bugetului de stat un prejudiciu care se cifreaza la 565.114 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare Judecatoriei Arad.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti