Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Avocat, consilier, subprefect, s.a., cercetati pentru abuz in serviciu, instigare la fals intelectual, evaziune fiscala
23.07.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 22 iulie 2010, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova – Biroul Teritorial Targu – Jiu au dispus trimiterea in judecata a mai multor persoane, printre care si fostul subprefect al judetului Gorj, Lelioara Deaconu, in sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continuata, savarsita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial,
 • instigare la fals intelectual, in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”DEACONU NICOLAE, avocat in cadrul Baroului Gorj, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • complicitate la abuz in serviciul contra intereselor publice in forma continuata si calificata savarsite in scopul obtinerii pentru sine a unui avantaj patrimonial,
 • uz de fals,
 • fals in declaratii si
 • evaziune fiscala,

CALINESCU IOANA, fost sef al Serviciului de Verificare a Legalitatii din cadrul Institutiei Prefectului Gorj in perioada 2007-2008, in sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continuata savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial,
 • conflict de interese, in forma continuata,
 • fals intelectual, in forma continuata,
 • instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale;

BURCHECI STEFAN, fost consilier la Serviciul legalitate din cadrul Institutiei Prefectului Judetul Gorj, in prezent consilier in cadrul Corpului de control al aceleiasi institutii, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata si calificata,
 • fals intelectual, in forma continuata,
 • instigare la infractiunea fals material in inscrisuri oficiale;

GHEORGHE ILIE, sef Serviciul Agricol – Cadastru din cadrul Primariei municipiului Targu – Jiu, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata si calificata savarsite in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial,
 • fals intelectual, in forma continuata;

BARDAN MARINELA, fost referent in cadrul Serviciului Cadastru – Primaria Targu – Jiu, in sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata si calificata in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial,
 • fals material in inscrisuri oficiale si

STAMATIE REMU, fost secretar al orasului Turceni, judetul Gorj, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

 • complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata si calificata savarsita in scopul obtinerii unui avantaj patrimonial pentru altul,
 • fals intelectual, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2002-2007, inculpatele Deaconu Lelioara, in calitate de subprefect al judetului Gorj si de secretar si membru al Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor Gorj si Calinescu Ioana, in calitate de sef al Serviciului Legalitate din cadrul Institutiei Prefectului Judetul Gorj si membru al Comisiei Judetene Gorj, folosindu-se de prerogativele functiilor detinute, i-au determinat pe inculpatii Gheorghe Ilie, Bardan Marinela, si Burcheci Stefan sa actioneze contrar atributiilor de serviciu si sa propuna Comisiei Judetene validarea si reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenuri din rezerva Municipiului Targu-Jiu, in baza unor documentatii incomplete si falsificate.

Inculpatele Deaconu Lelioara si Calinescu Ioana au acceptat astfel de documente, au votat pentru validarea acestor suprafete de teren si au semnat hotararile Comisiei judetene in calitate de secretar, respectiv membru fara sa verifice legalitatea, verosimilitatea si pertinenta documentatiilor.

Astfel, a fost reconstituit dreptul de proprietate in favoarea inculpatului Deaconu Nicolae, sotul inculpatei Deaconu Lelioara si in favoarea fiului inculpatei Calinescu Ioana desi acestia nu aveau dreptul la reconstituirea dreptului de proprietate pe raza administrativa a Municipiului Targu-Jiu. Deaconu Nicolae a obtinut doua suprafete de teren in suprafata totala de 3.300 mp. iar fiul inculpatei Calinescu Ioana doua terenuri in suprafata totala de 2.731 mp., toate imobilele fiind situate pe raza Municipiului Targu Jiu.

In acest scop, inculpatul Deaconu Nicolae a depus mai multe documente cu continut inexact (ordinul prefectului si doua adrese), unele dintre acestea fiind intocmite in anii 2002 si 2005, in fals, de inculpatul Stamatie Remu in calitate de secretar al Primariei Turceni si membru al Comisiei locale de fond funciar Turceni. In aceste adrese, inculpatul Stamatie Remu a mentionat, in mod nereal, ca suprafata de teren vizata de Deaconu Nicolae ar fi fost ocupata de groapa de cenusa a Termocentralei Turceni, motiv pentru care retrocedarea nu se poate realiza pe acest amplasament.

Documentele ce au stat la baza acestor hotarari au fost eliberate in baza cererilor scrise, semnate si depuse de Deaconu Lelioara in locul sotului sau.

In aceasta modalitate, Primaria Municipiului Targu-Jiu a fost prejudiciata cu suma totala de 90.755 euro, echivalentul a 372.095 lei.

Dupa intabularea dreptului de proprietate asupra celor doua terenuri la Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Gorj, Deaconu Nicolae a vandut unul dintre aceste terenuri la data de 2 iunie 2008 cu suma de 25.000 euro si cu aceasta ocazie a declarat notarului public care a autentificat contractul de vanzare – cumparare un pret mai mic decat cel real, sustragandu-se, in acest mod, de la plata unui impozit pe tranzactii imobiliare in suma de 2106 lei.

In vederea recuperarii prejudiciului creat in dauna Primariei municipiului Targu Jiu, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a doua imobile apartinand sotilor Deaconu si inculpatei Calinescu Ioana.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. – Directia Generala Anticoruptie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.