Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Justitia in 2010 – Curtea de Arges, 27-29 august 2010
23.07.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Prima şcoală de vară pe teme juridice, „Justiţia în 2010”, îşi deschide porţile la sfârşitul lunii august (27 – 29), la Curtea de Argeş. Evenimentul este organizat de deputatul Alina Gorghiu, în parteneriat cu Asociaţia „O Şansă pentru Viitor” şi Facultatea de Drept – Universitatea Bucureşti, alături de alţi susţinători ai proiectului, precum Editura Universul Juridic, Wolters Kluwer România şi Juridice.ro.

Scopul declarat al acestui eveniment este acela de a implica studenţii în dezbateri şi polemici oferite de practica juridică. Accentul va cădea pe eficienţa, lacunele şi modelele oferite de sistemul juridic în situaţii de aplicabilitate practică. Până în prezent, s-au înscris la cursurile şcolii juridice de vară 32 de studenţi la Drept.

Cadrul teoretic va fi expus de personalităţi ale acestui domeniu: avocaţi, notari, executori, mediatori, lichidatori, profesori, persoane din domeniul arbitrajului şi deputaţi din Comisia Juridică.

Printre lectorii invitaţi în cadrul Şcolii de vara „Justiţia în 2010”, se numără:

  • Radu Bobei – prezentare procedură arbitrală şi practica Tribunalului Arbitral;
  • Bustea Elena – prezentare procedura insolvenţei;
  • Arin Avramescu – prezentare activităţi specifice profesiei de avocat;
  • Iulia Scântei – prezentare procedura notarială;
  • Tudor Chiuariu, Ciprian Dobre – prezentarea perspectivei de deputat din cadrul Comisiei Juridice;
  • Flavius Baias – prezentarea paşilor către o carieră de succes în domeniul juridic;
  • Teodor Meleşcanu – prezentare perspective drept constituţional, propuneri de modificare a Constituţiei;
  • Alina Gorghiu – moderator, prezentarea unei noi proceduri juridice – medierea;
  • Bogdan şi Cosmin Dima – prezentarea perspectivei domeniului juridic administrativ;

Pe parcursul celor trei zile, cazarea, transportul şi cursurile vor fi în întregime suportate de organizatori. Pe cei care nu s-au înscris încă, participarea poate fi confirmată prin trimiterea unui CV şi a unei  scrisori de intenţie la adresa deputat@alinagorghiu.ro.

„Temele juridice şi activitatea justiţiei în România au constituit punctul de plecare în multe polemici anul acesta, în mod justificat. Sistemul juridic românesc trece printr-o perioada critică, monitorizată atent de la Bruxelles, perioadă pe care este esenţial s-o înţelegem şi s-o analizăm acum, în timp ce reacţiile noastre contează încă.

Am convingerea că tinerii care intră în sistem sau care studiază, încă pot influenţa practica juridică viitoare.

Din acest motiv, în calitate de preşedinte al Comisiei de Justiţie a PNL, am decis să vă lansez o provocare: prima şcoală de vară pe teme juridice”, a declarat, pentru Juridice.ro, Alina Gorghiu.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti