Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti. Cauza preluata de procuror in ancheta proprie
26.07.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Public a dat publicitatii, vineri, 23 iulie 2010, rezultatele activitatii intreprinse de catre procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti care au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii SERBAN NICULAE si TENTEA ION sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata, savarsite in legatura cu o infractiune de coruptie, precum si uz de fals.

Potrivit unui comunicat al MP, ”inculpatii au fost retinuti si prezentati  Judecatoriei Pitesti cu propunere de arestare preventiva, cererea procurorilor fiind respinsa de catre magistratii acestei instante, care au dispus fata de inculpati masura obligarii de a nu parasi localitatea.

Recursul declarat de procurori a fost admis de catre instanta de control judiciar, respectiv Tribunalul Arges, care a dispus la data de 19.07.2010, arestarea preventiva pentru o perioada de 29 de zile fata de inculpatii Serban Niculae si Tentea Ion.

In aceeasi cauza sunt  cercetate, in stare de libertate si numitele NINA MIHAELA si BUGHIU MIHAELA GHIORGHITA pentru savarsirea infractiunilor de fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsite in legatura cu o infractiune de coruptie.

Trebuie mentionat ca aceasta cauza a fost preluata de procuror in ancheta proprie, datorita complexitatii si calitatii persoanelor cercetate (primarul, viceprimarul si functionari ai primariei comunei Maracineni).

Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment procesual, a reiesit faptul ca inculpatul Serban Niculae, in calitate de primar al comunei Maracineni si inculpatul Tentea Ion, in calitate de viceprimar al aceleiasi localitati, au incheiat in cursul anului 2008, prin incredintare directa, un contract de prestari servicii, avand ca obiect „intretinere iluminat public stradal”. In baza acestui contract, Primaria Maracineni a platit, in intervalul de timp 2008 – 2009, suma de aproximativ 200.000 RON, depasind astfel pragurile legale valorice anuale prevazute de OUG nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica.

Totodata, in perioada 2007 – 2009, reprezentantii primariei au mai incheiat cu doua societati comerciale o serie de contracte avand ca obiect prestari servicii studii fezabilitate, topo, geo si proiecte tehnice. La procedurile de atribuire a respectivelor contracte au mai participat si alte doua societati, detinute si administrate, insa, de aceeasi persoana. Astfel, au fost incheiate un numar de 26 de contracte, a caror valoare achitata de primarie s-a cifrat la valoarea de 900.000 RON. Invitatiile de participare si ofertele la presupusa selectie a prestatorului au fost intocmite ulterior si in mod fictiv pentru a se da o aparenta de legalitate procedurilor de contractare.

Inculpatii Serban Niculae si Tentea Ion, au exercitat o serie de presiuni fata de numitele Nina Mihaela (contabil sef) si Bughiu Mihaela Gheorghita (casier), ambele functionare ale Primariei Maracineni pe care le-au instigat la comiterea infractiunilor de fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in sensul de a opera modificari in registrul de intrare –  iesire corespondenta al primariei, pentru inregistrarea post-factum a contractelor sus-mentionate, precum si a invitatiilor de participare si a ofertelor economice, la rubrici completate anterior cu alte inregistrari. De asemenea, inculpatii Serban Niculae si Tentea Ion le-au instigat pe cele doua functionare la comiterea infractiunilor de fals, in incercarea de a da un aspect de legalitate procedurilor de atribuire a respectivelor contracte. Cei doi inculpati s-au folosit de inregistrarile din registrul de corespondenta al Primariei Maracineni si de ofertele tehnico-economice intocmite si inregistrate in modalitatea descrisa, in scopul de a-si sustine apararea prin probe preconstituite.

Cercetarile sunt continuate in cauza in vederea finalizarii urmaririi penale.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.