Secţiuni » Arii de practică » Business » Media & Publicitate
Media & Publicitate
Profesionişti

DIICOT a solicitat CNA rectificarea informatiilor transmise intr-o emisiune OTV


28 iulie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

DIICOT a solicitat in mod public CNA obligarea de a rectifica informatiile nereale difuzate de postul OTV in cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, din 26 iulie 2010, cand a fost afisat un mesaj, atribuit procurorilor D.I.I.C.O.T., care continea afirmatii neconforme realitatii, in legatura cu activitatea de urmarire penala realizata de catre magistratii  acestei institutii.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, ”mesajul avea urmatorul continut: „PROCURORII D.I.I.C.O.T.: O SA-L ARESTAM NOI PE NENOROCITUL DE DAN DIACONESCU, SA NU MAI AJUNGA EL PRESEDINTE”.

Prin relatarea in cadrul acestui program de televiziune a unor informatii nereale, se incearca plasarea intr-o lumina  nefavorabila a activitatii de urmarire penala realizate de catre D.I.I.C.O.T., precum si acreditarea ideii ca procurorii ar actiona nu in virtutea legii, ci ar raspunde unor comenzi politice, atitudine de natura a leza imaginea publica a acestei institutii.

Mai mult, prin difuzarea si dezbaterea de catre moderator a unor fapte nereale, care induc in eroare publicul cu privire la activitatea procurorilor D.I.I.C.O.T., este dezinformata opinia publica, continutul tendentios al mesajului putand sa afecteze perceptia publica asupra institutiei si a magistratilor.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism dezavueaza orice comportament de acest gen, care nu este conform Legii audiovizualului si incalca in mod flagrant normele deontologice ale profesiei de jurnalist.

In domeniul comunicarii audiovizuale, interesul public reclama asigurarea corectei informari a opiniei publice, cu privire la orice eveniment sau situatie de fapt, orice comportament contrar acestui principiu determinand o riposta prompta precum si sanctionarea acestei conduite.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a solicitat in mod public Consiliului National al Audiovizualului, in calitatea sa de garant al interesului public in domeniul comunicarii audiovizuale luarea masurilor legale, conform prevederilor art. 40, art. 89 si art. 90 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 504/2002, in vederea exercitarii controlului si garantarii dreptului la rectificare a informatiilor nereale difuzate in cadrul programului de televiziune.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică