Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

A V-a editie a concursului European Enterprise Awards (EEA) – 16 iulie 2010. Cum a fost
28.07.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Reprezentantii statelor member ale UE au participat la o reuniune pe 16 iulie 2010, eveniment ce a avut drept scop promovarea celei de-a cincea ediţie a concursului European Enterprise Awards (EEA) dar şi informarea reprezentanţilor naţionali asupra selecţiei şi transmiterii exemplelor de bune practici în aplicarea Small Business Act for Europe (SBAE).

Potrivit unui comunicat al DAE, ”EEA 2011 a fost lansat în data de 12 iulie şi este un eveniment finanţat anual prin Programul cadru Competitivitate şi Inovare al Comisiei Europene (Competitiveness and Innovation Framework Programme).

Competiţia EEA asigură un schimb de bune practici privind politicile antreprenoriale, încurajează promovarea antreprenoriatului şi creşterea percepţiei privind rolul antreprenorilor în economie.

Prima parte a reuniunii din 16 iulie a fost dedicată EEA, prezentându-se aspecte referitoare la procedura de selecţie a propunerilor naţionale de IMM-uri performante şi înscrierea acestora în baza de date a Comisiei Europene.

Conferinţa pentru decernarea premiilor EEA va avea loc în perioada 24-25 mai 2011, în Ungaria, la Budapesta şi va fi un eveniment comun organizat de Comisia Europeană şi Preşedinţia ungară a UE.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa următorul link.

A doua parte a reuniunii a fost rezervată informării privind modul de selectare şi transmitere a exemplelor de bune practici în aplicarea SBAE.

SBAE reprezintă un document de importanţă majoră în domeniul IMM-urilor, care are rolul de a promova dezvoltarea IMM-urilor la nivel european şi în fiecare din statele membre, de a „debloca” potenţialul lor de creştere economică şi de creare de locuri de muncă, în condiţiile în care acestea constituie fundamentul economiei europene.

Discuţiile din cadrul reuniunii au vizat criteriile de evaluare pentru exemplele de bune practici în aplicarea SBAE şi modul de înregistrare a informaţiilor în baza de date a Comisiei. S-a precizat faptul că un exemplu de bună practică trebuie să vizeze o politică, un proiect, un instrument sau altă măsură introdusă de statele membre sau la iniţiativa unei autorităţi publice la nivel naţional, regional sau local, cu scopul de a implementa SBAE.

Comisia a prezentat site-ul „Good practice database” unde vor putea fi încărcate exemplele de bune practici  din statele membre. Site-ul poate fi accesat la următoarea adresa.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti