Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Dan Chiujdea candideaza pentru un nou mandat in CSM
28.07.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Intr-un interviu acordat pentru www.LumeaJustitiei.ro, procurorul Dan Chiujdea, membru CSM, si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat in CSM.

Dan Chiujdea a explicat motivele noii candidaturi: “Apreciez ca de la intrarea in Magistratura in 1997 am dobandit si acumulat o experienta profesionala atat la unitatile de parchet unde mi-am desfasurat activitatea, detinand si functii de conducere, precum si in acesti sase ani de mandat la CSM, si consider ca in prezent aceasta experienta mi-a dat posibilitatea sa cunosc sistemul judiciar in ansamblul sau si apreciez ca in cadrul CSM as putea sa-mi continui proiectele si obiectivele in vederea imbunatatirii substantiale a actului de justitie in general si in mod special as putea sa duc la indeplinire propunerile si proiectele colegilor pe care ii reprezint .“

Cu privire la posibilitatea candidaturii actualilor membri CSM, Dan Chiujdea a aratat: “As dori sa punctez, conform opiniei mele, cateva aspecte de ordin legal : art. 51 din Legea 317/2004, privind CSM, a fost introdus in august 2005 si prevede ca „durata mandatului membrilor alesi ai CSM este de 6 ani, fara posibilitatea reinvestirii”. Se observa ca aceasta dispozitie a imposibilitatii reinvestirii a fost introdusa in timpul mandatului deja inceput in ianuarie 2005, iar Constitutia in art. 15, alin. 2, prevede ca legea dispune numai pentru viitor. De altfel, legiuitorul a prevazut in corpul Legii 317/2004 la art. 23 un set de norme tranzitorii valabile numai pentru actualul CSM in componenta aleasa in decembrie 2004, in speta posibilitatea de a opta pentru activitatea permanenta, cunosocut fiind faptul ca in viitorul CSM activitatea permanenta va fi obligatorie. Introducand aceste norme tranzitorii si plecand de la dispozitiile constitutionale mai sus amintite, este clar ca legea nu poate retroactiva pentru membrii actualului Consiliu, alesi pe legea veche astfel incat fata de acestia nu opereaza restrictia de a mai candida pentru un nou mandat. De altfel, acest principiu functioneaza pentru toate functiile de conducere din Justitie, in sensul ca mandatele de conducere incepute sub imperiul legii vechi nu au fost socotite, legea dispunand doar pentru viitor. Colegiul de conducere al PCAB este obligat sa se pronunte si sa verifice doar indeplinirea conditiilor prevazute la art. 7, alin. 1 – 5, din Legea 317/2004.“

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate