Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Imobilizarea autovehiculelor, delegati ai primarului si consiliului local. Practica judiciara. O observatie
29.07.2010 | Razvan Nicolae MICUL


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Pe calea sentintei civile nr. 279/C.A./2007, Tribunalul Satu Mare a reținut caracterul nelegal, în parte, al prevederilor H.C.L. 219/2005 emisă de către Consiliul Local al Municipiului Craiova. A reținut instanța sătmăreană, în esență, că, în raport cu prevederile O.U.G. 195/2002, H.G. 147/1992 a fost abrogată tacit, numai polițistul rutier putând dispune imobilizarea autohevicului, în condițiile art. 117 alin. 1 din cadrul O.U.G. 195/2002, rap. la art. 96 alin. lit. d din cadrul aceluiași act normativ.

Hotărârea a fost menținută de către Curtea de Apel Oradea prin Decizia 44/2008.

Trebuie menționat că nici una dintre cele două instanțe, cu toate că investite în acest sens, nu a analizat eventuală incidență a prevederilor art. 2 alin. 3 din cadrul O.G. 2/2001, raportat la prevederile art. 2 alin. 5 din cadrul O.G. 2/2001, prevederi care rețin că ”Hotărârile consiliilor locale sau judeţene sau, după caz, ale sectoarelor municipiului Bucureşti, prin care s-au stabilit contravenţii cu nesocotirea principiilor prevăzute la alin. (2)-(4), sunt nule de drept. Nulitatea se constată de instanţa de contencios administrativ competentă, la cererea oricărei persoane interesate.”.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate