Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

JURINDEX isi continua dezvoltarea


29 iulie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Jud. Adrian Neacsu, managerul Jurindex, programul national de publicare pe internet a hotararilor judecatoresti, initiat si realizat de Tribunalul Vrancea, cu sustinerea Consiliului Superior al Magistraturii, a impulsionat realizarea unor noi dezvoltari ale Jurindex:

Cautarea dupa cuvinte
Ca urmare a numeroase solicitari, atat din partea sistemului judiciar cat si a utilizatorilor serviciului public pe care il promoveaza, interfata www.jurisprudenta.org a cunoscut o imbunatatire semnificativa, constand in introducerea unui motor de cautare performant dupa cuvinte cheie. Hotararile judecatoresti pot fi identificate acum mult mai usor, motorul de cautare fiind intuitiv si puternic.

Imbogatirea bazei de date
In acelasi timp, baza de date a Jurindex s-a imbogatit cu noi hotarari judecatoresti, in acest moment ajungandu-se la un numar total de 115.467 documente publicate, ramanand in continuare cea mai mare colectie de hotarari judecatoresti din Romania. Ultimele hotarari publicate sunt cele pronuntate de curtile de apel Bacau, Galati si Iasi pe intreg parcursul anului 2009 si pana la 1.03.2010. Agenda programului prevede in perioada urmatoare actualizarea bazelor de date si ale celorlalte curti de apel, pe aceeasi perioada.

Comunitatea Jurindex – platforma sociala a programului
Tribunalul Vrancea si Jurindex, portalul jurisprudentei nationale, cu sprijinul Juridice.ro, anunta de asemenea lansarea Comunitatii Jurindex la adresa www.jurindex.ro.

Comunitatea Jurindex este o platforma interactiva de comunicare si informare construita in jurul principiului accesului liber la jurisprudenta si legislatie si a programului national de publicare online a hotararilor judecatoresti. Construit ca o retea sociala specializata, noul serviciu isi propune sa faciliteze dezvoltarea unei comunitati interesata, din punct de vedere profesional ori individual, in elaborarea, consolidarea si promovarea principiului accesului liber la informatiile de natura juridica produse de institutiile publice din Romania. De asemenea, Comunitatea Jurindex va reflecta evolutiile programului national de publicare a hotararilor judecatoresti.

Comunitatea Jurindex este dezvoltata, administrata si intretinuta de membrii ei inregistrati. Printre principalele facilitati oferite de platforma de comunicare Comunitatea Jurindex se numara:
– crearea de grupuri de discutii, private sau publice, participarea la forumurile de discutii
– interactiunea publica sau confidentiala cu membrii comunitatii
– posibilitatea publicarii directe a unor articole pe blogul comunitatii, fiecare membru avand acces direct la acesta
– crearea unor bloguri individuale pentru grupurile de discutii
– interactiunea directa cu membrii comunitatii prin intermediul chat-ului, public sau privat
– sincronizarea cu retelele sociale de tipul facebook sau twitter
Pentru inscriere: www.jurindex.ro/register

Atragerea de fonduri
Societatea de Stiinte Juridice, organizatie neguvernamentala, apolitica, nonprofit, gestioneaza actiunea de strangere de fonduri in vederea sprijinirii serviciului public Jurindex cu echipamente si materiale necesare desfasurarii activitatii. Primii pasi pentru sustinerea Jurindex au fost facuti de Consiliul Superior al Magistraturii, care a pus la dispozitia proiectului un spatiu special destinat in Focsani, si Universitatea Romano-Americana, care gazduieste Centrul Jurindex din Bucuresti.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică