Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

La procédure de renvoi préjudiciel en pratique – Luxembourg, 21-22 octombrie 2010


2 august 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In perioada 21 – 22 octombrie 2010, la Luxembourg, Institutul European de Administraţie Publică (EIPA) organizeaza un seminar cu tema ″La procédure de renvoi préjudiciel en pratique″.

Potrivit unui comunicat al INM, ”Curtea de Justitie a Uniunii europene lucreaza in colaborare cu toate instantele statelor membre. Pentru a asigura o aplicare eficientă si uniforma a normelor Uniunii si pentru a evita toate interpretarile divergente, o instanta nationala poate, si uneori trebuie, să se indrepte catre Curtea de Justitie pentru a-i cere sa precizeze sensul sau sa controleze validitatea unui act de drept al Uniunii, de care depinde solutionarea unui litigiu cu care ea a a fost sesizata.

Aceasta procedura, care este specifica Uniunii europene, a fost deseori descrisa ca un “dialog de la judecator la judecator” si a contribuit la crearea si intretinerea unui veritabil spatiu judiciar european.

Obiective: Acest seminar urmareste sa ofere informatii practice asupra procedurii trimiterilor preliminarii. El va trece in revista urmatoarele subiecte: rolul Curtii de Justitie in cadrul procedurii, tipuri de trimiteri preliminarii, decizia (incheierea) instantelor nationale de a supune discutiei o intrebare preliminara, momentul punerii in discutie, forma trimiterii preliminarii, diferitele faze ale procedurii, actorii implicati in procedura precum si valoarea si efectele juridice pe care le implica raspunsul Curtii, procedura preliminara de urgenta si aspectele procedurale specifice acesteia.

Grupul tinta: Acest seminar se adreseaza membrilor instantelor nationale (judecatori, procurori, grefieri, etc.) susceptibili de a participa direct in cadrul acestei proceduri, precum si partilor susceptibile de a prezenta observatii : membri ai serviciilor juridice, agenti ai statelor membre si ai institutiilor europene, juristi, cadre didactice universitare, experti, alti practicieni.

Metodologie: Expozee, ateliere si studii de caz. Fiecare sesiune va fi urmata de un timp destinat intrebarilor si raspunsurilor care va favoriza schimbul de experienta.

Locul seminarului : Luxembourg, Centrul de Formare (sala 0.1, RDC), sediul Camerei de munca (Circuit de la Foire international, 2 – LU – 1347 Luxembourg).

Date : 21 si 22 octombrie 2010

Limbile de lucru ale seminarului vor fi engleza si franceza, cu traducere simultana furnizata in cele doua limbi.

Taxa de inscriere: 775 euro

Reducere: Se acorda o reducere de 50 euro tuturor participantilor a caror inscriere este primita si pentru care se efectueaza plata inainte de 21 septembrie 2010.

Informatii si inscriere : http://seminars.eipa.eu/en/activities09/show/&tid=3589

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii