Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

La procédure de renvoi préjudiciel en pratique – Luxembourg, 21-22 octombrie 2010
02.08.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Content
JURIDICE - In Law We Trust

In perioada 21 – 22 octombrie 2010, la Luxembourg, Institutul European de Administraţie Publică (EIPA) organizeaza un seminar cu tema ″La procédure de renvoi préjudiciel en pratique″.

Potrivit unui comunicat al INM, ”Curtea de Justitie a Uniunii europene lucreaza in colaborare cu toate instantele statelor membre. Pentru a asigura o aplicare eficientă si uniforma a normelor Uniunii si pentru a evita toate interpretarile divergente, o instanta nationala poate, si uneori trebuie, să se indrepte catre Curtea de Justitie pentru a-i cere sa precizeze sensul sau sa controleze validitatea unui act de drept al Uniunii, de care depinde solutionarea unui litigiu cu care ea a a fost sesizata.

Aceasta procedura, care este specifica Uniunii europene, a fost deseori descrisa ca un “dialog de la judecator la judecator” si a contribuit la crearea si intretinerea unui veritabil spatiu judiciar european.

Obiective: Acest seminar urmareste sa ofere informatii practice asupra procedurii trimiterilor preliminarii. El va trece in revista urmatoarele subiecte: rolul Curtii de Justitie in cadrul procedurii, tipuri de trimiteri preliminarii, decizia (incheierea) instantelor nationale de a supune discutiei o intrebare preliminara, momentul punerii in discutie, forma trimiterii preliminarii, diferitele faze ale procedurii, actorii implicati in procedura precum si valoarea si efectele juridice pe care le implica raspunsul Curtii, procedura preliminara de urgenta si aspectele procedurale specifice acesteia.

Grupul tinta: Acest seminar se adreseaza membrilor instantelor nationale (judecatori, procurori, grefieri, etc.) susceptibili de a participa direct in cadrul acestei proceduri, precum si partilor susceptibile de a prezenta observatii : membri ai serviciilor juridice, agenti ai statelor membre si ai institutiilor europene, juristi, cadre didactice universitare, experti, alti practicieni.

Metodologie: Expozee, ateliere si studii de caz. Fiecare sesiune va fi urmata de un timp destinat intrebarilor si raspunsurilor care va favoriza schimbul de experienta.

Locul seminarului : Luxembourg, Centrul de Formare (sala 0.1, RDC), sediul Camerei de munca (Circuit de la Foire international, 2 – LU – 1347 Luxembourg).

Date : 21 si 22 octombrie 2010

Limbile de lucru ale seminarului vor fi engleza si franceza, cu traducere simultana furnizata in cele doua limbi.

Taxa de inscriere: 775 euro

Reducere: Se acorda o reducere de 50 euro tuturor participantilor a caror inscriere este primita si pentru care se efectueaza plata inainte de 21 septembrie 2010.

Informatii si inscriere : http://seminars.eipa.eu/en/activities09/show/&tid=3589

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti