Dreptul securităţii sociale

Constructia de locuinte prin programe de parteneriat public-privat
03.08.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 535 din data de 30 iulie 2010 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 738/2010 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 962/2001.

Modificarile aduse Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte se refera la urmatoarele aspecte:

1. Pe lista programelor coordonate de ANL in vederea constituirii si atragerii de resurse de finantare a fost introdusa si constructia de locuinte cu chirie si/sau supuse vanzarii prin atragerea capitalului privat si in baza contractelor de parteneriat public-privat.

2. Agentia Nationala pentru Locuinte poate dobandi terenuri destinate construirii de locuinte, in conditiile legii si prin preluarea in folosinta gratuita a terenurilor proprietate privata a investitorilor privati.

3. Terenurile destinate noului program vor putea fi atribuite titularilor dreptului de proprietate asupra locuintelor prin vanzare, concesionare sau dare in folosinta pentru toata durata de existenta a constructiilor, modalitatea concreta de transmitere fiind cea stabilita de catre partenerii din cadrul programelor de parteneriat.

4. Agentia Nationala pentru Locuinte va incheia contracte cu autoritatile administratiei publice locale pentru realizarea de utilitati si dotari tehnico-edilitare  necesare asigurarii conditiilor de locuit in interiorul ansamblurilor de locuinte proprietate privata construite prin credit ipotecar si in interiorul ansamblurilor de locuinte cu chirie si/sau supuse vanzarii prin atragerea capitalului privat. Aceste lucrari se pot include in devizul general al obiectivului de investitii, cu conditia ca terenurile aferente acestora sa fie libere de orice sarcina si sa fie trecute sau sa ramana in folosinta gratuita a Agentiei Nationale pentru Locuinte pe perioada de realizare a investitiilor respective.

5. In vederea dezvoltarii programului privind constructia de locuinte cu chirie si/sau supuse vanzarii prin atragerea capitalului privat si in baza contractelor de parteneriat public-privat, Agentia Nationala pentru Locuinte poate incheia contracte de parteneriat public-privat pentru realizarea montajului financiar, inclusiv a operatiunilor imobiliare conexe, contractarea si realizarea serviciilor de proiectare, contractarea, urmarirea si realizarea lucrarilor de executie, administrarea si vanzarea locuintelor.

6. De asmenea, Agentia Nationala pentru Locuinte va colabora cu investitorii privati pentru identificarea unor constructii aflate in diverse stadii de executie sau finalizate si neexploatate, care pot fi introduse in programul privind constructia de locuinte cu chirie si/sau supuse vanzarii prin atragerea capitalului privat si in baza contractelor de parteneriat public-privat.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti