Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Modificari la regimul juridic al obiectelor din metale pretioase


4 august 2010 | JURIDICE.ro, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 539 din 3 august 2010 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2026/2010 pentru modificarea Normelor metodologice privind procedurile de depunere, manipulare si depozitare a metalelor pretioase, aliajelor acestora si pietrelor pretioase, considerate bunuri fara stapan, precum si a celor ridicate in vederea confiscarii ori confiscate in conditiile prevazute de lege, la unitatile Trezoreriei Statului, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 526/2004.

Actul normativ prevede ca obiectele din metale pretioase, aliaje ale acestora si pietrele pretioase pentru care s-a dispus restituirea prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila sau prin ordonanta procurorului se considera abandonate daca proprietarul sau persoana legal indreptatita sa il reprezinte nu se prezinta pentru a le ridica in termen de un an de la data pronuntarii, pentru cei prezenti, respectiv de la data comunicarii, pentru cei absenti.

In vechea reglementare, bunurile erau considerate abandonate daca proprietarul sau persoana legal indreptatita sa il reprezinte nu s-a prezentat pentru a le ridica in termen de 3 luni de la data definitivarii situatiei lor juridice.

Bunurile abandonate intra in proprietatea privata a statului conform dispozitiilor legale.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică