Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Metodologia de eliberare a licentei si brevetului de turism


06.08.2010 | JURIDICE.ro, Juridice.ro
Secţiuni: C. administrativ, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 544 din data de 4 august 2010 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si turismului nr. 1866/2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind criteriile si metodologia pentru eliberarea licentei si brevetului de turism

Normele metodologice au fost  elaborate in conformitate cu prevederile HG  nr. 238/2001 privind conditiile de acordare a licentei si brevetului de turism si se aplica operatorilor economici si persoanelor fizice care desfasoara, in conditiile legii, activitati economice specifice agentiilor de turism in Romania.

Principalele aspecte avute im vedere de norme se refera la:

1. Acordarea, suspendarea, retragerea si radierea licentei de turism

Licenta de turism se elibereaza de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului – Directia generala control si autorizare pentru turism, la cererea operatorilor economici.

In cuprinsul normelor sunt precizate criteriile privind acordarea licentei de turism, documentele care trebuie depuse de operatorul economic in vederea obtinerii/preschimbarii licentei de turism, precum si termenul de solutionare a cererii depuse de operator.

Eliberarea licentei de turism se face, dupa verificarea la fata locului a indeplinirii criteriilor de licentiere de catre specialisti din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului – Directia generala control si autorizare pentru turism, in prezenta reprezentantului operatorului economic in cauza.

Suspendarea si retragerea licentei de turism de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului – Directia generala control si autorizare pentru turism se fac in situatiile prevazute de HG nr. 238/2001.

2. Acordarea brevetului de turism

Conducerea operativa a unei structuri de primire turistice sau a unei agentii de turism trebuie sa fie asigurata de o persoana fizica care detine brevet de turism in domeniu ori certificat de absolvire a unui curs de formare manageriala in domeniu, organizat de un furnizor de formare profesionala autorizat, sau diploma de licenta/masterat privind absolvirea cursurilor universitare in domeniul turismului.

Brevetul de turism se elibereaza pentru urmatoarele functii:
a) manager in activitatea de turism;
b) director de agentie de turism;
c) director de hotel;
d) director de restaurant;
e) cabanier.

Actul normativ mai furnizeaza informatii cu privire la documentele care trebuie depuse de solicitant la Ministerul  Dezvoltarii Regionale si Turismului – Directia generala control si autorizare pentru turism, termenul de eliberare a brevetului si alte precizari cu privire la conditiile de eliberare a brevetului de turism.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti