Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Catalin Predoiu catre studenti: „Munciti din greu si fiti onesti”
10.08.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 9 august 2010, Catalin Predoiu, Ministrul Justitiei, a participat la deschiderea lucrarilor celei de-a VI-a editie a scolii internationale de vara Bucharest Summer University 2010, organizata de Academia de Studii Economice Bucuresti (ASE), cu tema „Risc si securitate in lumea globala”.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”in cadrul discursului sau, ministrul Justitiei a facut o scurta prezentare a contextului european si a eforturilor depuse de cele 27 de state membre ale UE pentru a crea o societate libera si sigura pentru cetateni.

Ministrul Justitiei s-a adresat studentilor cu urmatoarele cuvinte: „Exista multe dezechilibre in lume. Aveti sansa sa traiti in partea norocoasa a omenirii, beneficiind de educatie inalta, pe baza careia sa oferiti solutii problemelor noastre. Nu risipiti aceasta sansa! Meritati-o! Munciti din greu si fiti onesti. Aceasta este singura cale, care pe termen lung poate oferi solutii.”

Ministrul a mai sustinut in prelegerea sa in fata studentilor faptul ca „in ultimele doua decenii, principala provocare pentru Statele Membre, in domeniul justitiei si afacerilor interne, a fost sa mentina echilibrul intre crearea unui spatiu al Justitiei, Libertatii si Securitatii, fara sa existe un control la granitele interne, si nevoia de a garanta siguranta cetatenilor si drepturile lor fundamentale. Tratatul de la Lisabona deschide calea imbunatatirii mecanismelor si institutiilor din cadrul Uniunii, astfel incat aceasta provocare sa fie abordata intr-o maniera eficienta si comprehensiva. Pentru a raspunde unei ingrijorari a cetatenilor din Statele Membre, Programul Stockholm (2010-2014) reafirma dezvoltarea spatiului de Justitie, Libertate si Securitate ca o prioritate a UE. Noile prioritati ale programului sunt concentrate pe interesele si nevoilor cetatenilor, pe respectul pentru drepturile fundamentale, pe protejarea victimelor infractiunilor, dar si pe imbunatatirea sigurantei in interiorul Uniunii prin lupta impotriva crimei organizate, a terorismului si a altor forme de criminalitate. Dincolo de aceste programe strategice, tine de fiecare dintre noi sa construim o societate democratica, bazata pe principii morale, pe lege, pe institutii sociale, capabile sa raspunda necesitatii noastre de siguranta.”

Scoala internationala de vara este un eveniment academic si cultural cu participare internationala, care se desfasoara pe o perioada de doua saptamani. Evenimentul este organizat de Senatul studentilor sub patronajul Academiei de Studii Economice Bucuresti, in parteneriat cu organizatii de afaceri, presa si organizatii non-profit.

Tema editiei din acest an – „Risc si securitate in lumea globala” – este una multidisciplinara si va aduce in atentie subiecte din domenii de actualitate: economie, politica nationala si internationala, armata si aparare, energie, apa si alimentatie, infrastructura si informatica.

In cadrul evenimentului, au mai luat cuvantul: profesorul Dumitru Miron – vice-rector al ASE, profesorul Ion Smeureanu – decanul Facultatii de Economie, Cibernetica, Statistica si Informatica din cadrul ASE, Liviu Muresan – director executiv al Fundatiei EURISC, Ioan Radu Petrariu – presedintele Senatului Studentilor din ASE, dar si presedintele Consiliului National pentru Securitate, profesorul Iulian Fota.”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti