Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Consiliul Concurentei catre Asociatia Romana a Bancilor ref. schimbul de informatii


10 august 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Consiliul Concurentei a atras atentia luni, 9 august 2010, Asociatiei Romane a Bancilor cu privire la schimbul de informatii, in special privind costurile aferente creditelor oferite consumatorilor, ce ar putea intra sub incidenta prevederilor Legii Concurentei, precum si ale dispozitiilor Tratatului privind functionarea Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei, ”aceasta atentionare vine in contextul actiunii promovate si sustinute de banci pentru a modifica prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind contractele de credit pentru consumatori. Este legitim ca membrii asociatiei sa se intalneasca si sa discute, dar in anumite conditii, schimbul de informatii sensibile intre concurenti poate avea efecte negative asupra concurentei si consumatorilor, deoarece se incalca principiul potrivit caruia toti agentii economici trebuie sa-si stabileasca in mod independent politica pe care intentioneaza s-o implementeze pe piata” a declarat domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Daca schimbul de informatii este folosit de competitori pentru a implementa un comportament concertat, practica poate fi sanctionata din perspectiva regulilor de concurenta nationale sau comunitare. De altfel, Comisia Europeana si instantele comunitare au instrumentat o serie de cazuri de carteluri care s-au bazat, printre altele, pe mecanisme ce facilitau schimbul de informatii.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică