Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Trafic ilicit de heroina in sacose de rafie. Patru persoane si o societate comerciala trimise in judecata


12 august 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 11 august 2010, procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Vasile Cojan, Alexa Marcel Marius Danila si Marian Toma, precum si a SC TRANS COJAN COM SRL, sub aspectul savarsirii de initiere, constituire si sprijinire a unui grup infractional organizat, trafic ilicit de droguri de mare risc si tentativa la infractiunea de trafic ilicit international de droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, ”in cursul anului 2008, inculpatul COJAN VASILE, profitand de calitatea sa de administrator al inculpatei SC TRANS COJAN COM SRL, societate specializata in transportul rutier national si international de marfuri, a initiat si constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si l-au sprijinit inculpatii DANILA ALEXA MARCEL MARIUS si TOMA MARIAN, angajati ai aceleiasi societati, in scopul transportarii unei importante cantitati de heroina din ROMANIA spre FRANTA.

S-a stabilit astfel ca, in noaptea de 05/06.05.2008, urmand dispozitiile primite de la liderul grupului, respectiv de la inculpatul COJAN VASILE, inculpatii TOMA MARIAN si DANILA ALEXA MARCEL MARIUS s-au ocupat de incarcarea si disimularea cantitatii de 106,5 kilograme heroina in semiremorca cu numarul de inmatriculare B 44 FCV, atasata autotrenului cu numarul de inmatriculare B 62 HJD, ambele apartinand inculpatei SC TRANS COJAN COM SRL.

Aceste droguri au fost introduse in sase sacose de rafie de mari dimensiuni, in care se aflau, in total, 216 pachete paralelipipedice cu o greutate neta de 106,50 kilograme heroina, ce au fost ascunse intre cutiile cu obiecte de mobilier ce reprezenta marfa licita ce urma sa fie exportata in FRANTA prin intermediul inculpatei SC TRANS COJAN COM SRL, acest transport de marfa, cu o valoare mult inferioara celei a cantitatii de 106,5 kilograme heroina, avand scopul de a distrage atentia autoritatilor de la drogurile ascunse in autovehicul. Drogurile au fost descoperite la data de 08.05.2010, in autovehiculul mentionat, condus de inculpatul TOMA MARIAN, in momentul in care acesta intentiona sa iasa din tara prin PTF PETEA.

S-a stabilit ca valoarea intregii cantitati de circa 106,50 kilograme heroina este de aproximativ 2.000.000 Euro, pretul acesteia, vanduta en-detail, fiind mult mai mare.

Un element de noutate il constituie inculparea si trimiterea in judecata a unei persoane juridice, respectiv a SC TRANS COJAN COM SRL, pentru sprijinirea unui grup infractional organizat si pentru implicarea sa in traficul ilicit de ilicit de droguri.

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii cu privire la bunurile ce apartin SC TRANS COJAN COM SRL in vederea garantarii masurii de siguranta a confiscarii speciale – autocamionul folosit la disimularea si transportul drogurilor – precum si a amenzii penale aplicabile acestei societati, cuantumul sau maxim fiind de 900.000 lei, conform dispozitiilor art. 711 alin. 3 C. pen.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii