Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Noul Regulament de organizare si functionare a Inspectoratului de Stat in Constructii
12.08.2010 | Corina CIOROABĂ, juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 564 din data de 10 august 2010 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 808/2010 pentru modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C., aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.378/2009, pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1.631/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si a Hotararii Guvernului nr. 405/2007 privind functionarea Secretariatului General al Guvernului.

Actul normativ aproba un nou Regulament de organizare si functionare a Inspectoratului de Stat in Constructii, inlocuind regulamentul aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1378/2009.

Potrivit noului act normativ, Inspectoratul de Stat in Constructii este organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

In reglementarea anterioara, Inspectoratul de Stat in Constructii, functiona ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului Romaniei si in coordonarea primului-ministru.

Inspectoratul de Stat in Constructii este organul tehnic specializat care exercita controlul de stat cu privire la aplicarea unitara a prevederilor legale in domeniul calitatii in constructii, la respectarea disciplinei in urbanism, a regimului de autorizare a constructiilor si la supravegherea pietei produselor pentru constructii.

Noul regulament cuprinde in detaliu aspecte cu privire la: atributiile Inspectoratului de Stat in Constructii, structura organizatorica, organele de conducere, bugetul, personalul angajat, relatiile cu alte organisme, institutii sau persoane.

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.