Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură penală
Procedură penală
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

MJ. Selectie colaboratori externi ref. proiectul Legii pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala


16 august 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Ministerul Justitiei a dat publicitatii, vineri, 12 august 2010, un anunt cu privirea la organizarea unei selectii pentru colaboratori externi pentru proiectul Legii pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”in temeiul art. 603 alin. (2) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, in termen de 12 luni de la data publicarii acestuia, Guvernul va transmite Parlamentului spre adoptare proiectul Legii pentru punerea in aplicare a Codului de procedura penala.

I. Tinand seama de prevederile art. 1 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 780/2010 privind modalitatea de colaborare externa neremunerata utilizata de Ministerul Justitiei pentru elaborarea actelor normative si a unor documente de politica publica, Ministerul Justitiei intentioneaza cooptarea unui numar de maximum 15 specialisti din afara aparatului ministerului in vederea evaluarii generale a cadrului legislativ in materie procesual penala, formularii de propuneri in vederea conturarii conceptiei generale, a solutiilor de principiu si a structurii proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala.

Pentru selectarea specialistilor pentru activitatea mai sus mentionata, vor fi avute in vedere urmatoarele criterii:

a) experienta relevanta in materia dreptului penal si a dreptului procesual penal, dobandita in cadrul activitatii profesionale desfasurate (activitate didactica universitara si post – universitara, activitate doctrinara si de cercetare stiintifica, exercitarea functiei de judecator, procuror, avocat, sau, dupa caz, a altei profesii juridice);

b) calitatea de autor de articole, monografii, tratate, jurisprudenta comentata in domeniul dreptului penal si al dreptului procesual penal.

In urma evaluarii candidaturilor, persoanele selectate in calitate de specialist vor fi invitate, in termen de 5 zile lucratoare de la data anuntarii rezultatelor selectiei, sa incheie, in temeiul Hotararii Guvernului nr. 780/2010 privind modalitatea de colaborare externa neremunerata utilizata de Ministerul Justitiei pentru elaborarea actelor normative si a unor documente de politica publica, conventii de colaborare cu Ministerul Justitiei, care vor reglementa drepturile si obligatiile partilor.

Activitatea specialistilor se va desfasura pe o perioada de 30 de zile de la data incheierii conventiilor de colaborare si este neremunerata.

II. Dupa finalizarea activitatii mentionate la punctul I, Ministerul Justitiei intentioneaza cooptarea, in cadrul Comisiei pentru elaborarea proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, dintre specialistii care au fost selectati potrivit punctului I, a unui numar de maximum 10 colaboratori externi, pentru urmatoarele activitati:

– Analiza si valorificarea propunerilor formulate in cadrul activitatii prevazute la punctul I.

– Elaborarea prevederilor proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala.

Pentru selectarea colaboratorilor externi, in calitate de experti, in afara participarii la activitatea prevazuta la punctul I si respectarii angajamentelor asumate prin conventia de colaborare, vor fi avute in vedere urmatoarele criterii:

a) minimum 7 ani de experienta in domeniul juridic si minimum 5 ani de experienta in domeniul dreptului penal si al dreptului procesual penal;

b) doctorat, studii postuniversitare sau alte programe de formare profesionala relevante in domeniul dreptului penal si al dreptului procesual penal;

c) experienta in activitatea de elaborare de proiecte de acte normative complexe, inclusiv coduri;

d) participarea la dezbateri publice organizate cu privire la acte normative complexe, inclusiv coduri sau in cadrul procedurii parlamentare de adoptare a acestora.

In termen de 5 zile lucratoare de la data anuntarii rezultatelor selectiei, persoanele selectate in calitate de colaborator extern vor fi invitate sa incheie cu Ministerul Justitiei, in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 85/1998 privind plata colaboratorilor externi folositi de ministere pentru elaborarea proiectelor de coduri si a altor acte normative, conventii civile de colaborare care vor reglementa drepturile si obligatiile partilor.

Activitatea colaboratorilor externi se va desfasura pe o perioada de maximum 4 luni de la data incheierii conventiei civile de colaborare si este remunerata.

Colaboratorii externi vor participa la dezbaterile publice organizate cu privire la proiectul Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si, la cererea Ministerului Justitiei, la dezbaterile parlamentare asupra acestuia. Participarea la aceste activitati este neremunerata.

III. In vederea participarii la procedura de selectie, in termen de 10 zile calendaristice  de la publicarea prezentului anunt, persoanele interesate trebuie sa depuna/transmita la Ministerul Justitiei, strada Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti si/sau la adresele de e-mail alina.bica@just.ro, vbelegan@just.ro, aradoi@just.ro:

  • un curriculum vitae;
  • o scrisoare de intentie (in care se prezinta, pe scurt, perspectiva proprie asupra modului de indeplinire a activitatilor prevazute la pct. I si, dupa caz, pct. II);
  • orice alte documente care sa faca dovada indeplinirii criteriilor de selectie prevazute la pct. I si, dupa caz, pct. II.”
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică