Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Dezbatere publica ref. modificare anexa la normele metodologice de aplicare a legii privind Codul fiscal
16.08.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a lansat spre consultare publica un proiect de Hotărâre pentru modificarea Anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr.791/2010 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Potrivit unui comunicat al MMFPS, ” HOTĂRARE pentru modificarea Anexei nr. 2 la Hotărarea Guvernului nr.791/2010 pentru modificarea si completarea  Normelor  metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărarea Guvernului nr. 44/2004, precum si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte măsuri financiar-fiscale.

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicată, Guvernul Romaniei adoptă prezenta hotărare.

Articol unic – Anexa nr.2 la Hotărarea Guvernului nr.791/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărarea Guvernului nr. 44/2004, precum si pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. III din Ordonanta de urgentă a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte măsuri financiar-fiscale, publicată in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.542 din 3 august 2010, se modifică după cum urmează:

Alineatul (1), litera f) de la articolul 1 se modifică si va avea următorul cuprins:

“ f) veniturile din transferul proprietătilor imobiliare din patrimoniul personal; “

Articolul 12 se modifică si va avea următorul cuprins:

„Art.12 – (1) Stagiul de cotizare realizat de persoanele prevăzute la art. 5 alin. (1), in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurări sociale il constituie perioada pentru care s-a datorat si plătit contributia individuală de asigurări sociale.

(2) Pentru persoanele prevăzute la art. 5 alin. (1), la determinarea punctajului lunar se utilizează suma obtinută in urma aplicării asupra venitului net care a constituit bază de calcul a contributiei individuale de asigurări sociale, a raportului dintre cota de contributie individuală de asigurări sociale si cota de contributie de asigurări sociale aprobată pentru locuri de muncă in conditii normale.”

>> Nota de fundamentare

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti