Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Dobandire cetatenie – 314 persoane

16.08.2010 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

In cursul zilei de 16 august 2010, 314 persoane vor depune juramantul de credinta pentru dobandirea cetateniei romane. Ceremonia va avea loc incepand cu ora 14 la sediul Institutului National al Magistraturii, in prezenta presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie (ANC), doamna Nicoleta Ecaterina Eucarie.

Potrivit unui comunicat al ANC, ”conform legii, cetatenia romana se dobandeste la data depunerii juramantului de credinta. Dupa depunerea juramantului, se elibereaza certificatul de cetatenie romana, document care atesta calitatea de cetatean roman.

Statisticile releva ca in perioada 2007-2010, pe teritoriul Romaniei, au depus juramantul de credinta fata de tara 7.547 de persoane, aproape 60% dintre acestea (4295) obtinand certificatul de cetatenie dupa 1 iunie 2009.

Aceleasi statistici indica, numai in acest an, un numar de 18.487 de cereri solutionate. Dintre acestea, 17.532 cereri se refera la redobandirea cetateniei de catre persoane care au pierdut cetatenia romana din motive neimputabile lor sau descendenti pana la gradul trei ai acestora, 746 cereri au fost depuse de persoane care au renuntat la cetatenia romana, in timp ce 209 cereri au fost formulate de catre persoane care nu au mai avut niciodata cetatenia romana.

Precizam, de asemenea, ca la ANC au fost inregistrate, in acest an, 54.197 de cereri de acordare si redobandire a cetateniei romane..”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week