Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Flux informații

Neplata contributii salariale. Trimitere in judecata

17 august 2010 | JURIDICE.ro

Ministerul Public a dat publicitatii, luni, 16 august 2010, rezultatele activitatii intreprinse de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Mures care au dispus, la data de 13 august 2010, trimiterea in judecata a lui V. S. sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, mai exact s-a evidentiat neplata contributiilor salariale la bugetul de stat.

Potrivit unui comunicat al MP, ”din probele administrate in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, inculpatul, in perioada mai 2005 – iulie 2008 a retinut de la cei 11 angajati ai societatii pe care o administra sume de bani reprezentand impozite si contributii cu retinere la sursa, fara insa a le vira la bugetul consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este in suma de 9.851 RON.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Targu Mures.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au dispus, la data de 12 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor:

M. V., in stare de arest preventiv, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, de detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului Romaniei a produselor accizabile suspuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete, bauturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare de alcool peste 300 de litri, precum si pentru infractiunea de detinere fara drept sau port de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii.

M. G. in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si de detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului Romaniei a produselor accizabile suspuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete, bauturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare de alcool peste 300 de litri;

Probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a relevat faptul ca inculpatii, in perioada aprilie 2010 – iulie 2010 s-au aprovizionat in mod constant cu tigari netimbrate sau cu timbru fals pe care le-au pus in circulatie, le-au distribuit si comercializat in diferite zone ale municipiului Brasov fara a putea prezenta documente de provenienta.  Prin ascunderea sursei impozabile, inculpatii s-au sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. Tigarile, provenind din Republica Moldova sau Ucraina, erau depozitate de catre inculpatul M. G. in doua boxe si in podul imobilului in care locuia.

Perchezitiile domiciliare efectuate in cauza au condus la descoperirea unei cantitati de 6.870 de pachete de tigari cu timbru de Republica Moldova. De asemenea, la domiciliul inculpatului M. V. au mai fost identificate 318 pachete de cafea si un pistol cu gaze.

Prejudiciul estimat a fi produs in cauza se cifreaza la aproximativ 80.000 RON.

Prin ordonanta procurorului din data de 4 august 2010 s-a dispus instituirea sechestrului imobiliar asupra apartamentelor celor doi inculpati, pana la concureta sumei de 80.050 RON.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Brasov.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au dispus, la data de 6 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului T. N. sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Din probele administrate in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, inculpatul, administrator al unei societati comerciale, in perioada septembrie 2008 – martie 2009,  a retinut de la angajati si nu a virat impozitele si contributiile cu retinere la sursa datorate bugetului de stat, in termenul de 30 de zile prevazut de lege.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este in suma de 74.613 RON, reprezentand obligatiile fiscale cu retinere la sursa.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Iasi.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au dispus, la data de 5 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului T. M. sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a relevat faptul ca inculpatul, administrator al unei societati comerciale, in perioada 31 ianuarie 2008 – 17 iunie 2009, a retinut de la salariati fara a vira, insa, la bugetul de stat impozitele si contributiile cu retinere la sursa, in termenul legal de 30 de zile de la scadenta.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de 25.237 RON.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Iasi.”

Citeşte mai mult despre , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership