Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Neplata contributii salariale. Trimitere in judecata


17 august 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Public a dat publicitatii, luni, 16 august 2010, rezultatele activitatii intreprinse de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Mures care au dispus, la data de 13 august 2010, trimiterea in judecata a lui V. S. sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, mai exact s-a evidentiat neplata contributiilor salariale la bugetul de stat.

Potrivit unui comunicat al MP, ”din probele administrate in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, inculpatul, in perioada mai 2005 – iulie 2008 a retinut de la cei 11 angajati ai societatii pe care o administra sume de bani reprezentand impozite si contributii cu retinere la sursa, fara insa a le vira la bugetul consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este in suma de 9.851 RON.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Targu Mures.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au dispus, la data de 12 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor:

M. V., in stare de arest preventiv, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, de detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului Romaniei a produselor accizabile suspuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete, bauturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare de alcool peste 300 de litri, precum si pentru infractiunea de detinere fara drept sau port de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii.

M. G. in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si de detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului Romaniei a produselor accizabile suspuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete, bauturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare de alcool peste 300 de litri;

Probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a relevat faptul ca inculpatii, in perioada aprilie 2010 – iulie 2010 s-au aprovizionat in mod constant cu tigari netimbrate sau cu timbru fals pe care le-au pus in circulatie, le-au distribuit si comercializat in diferite zone ale municipiului Brasov fara a putea prezenta documente de provenienta.  Prin ascunderea sursei impozabile, inculpatii s-au sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. Tigarile, provenind din Republica Moldova sau Ucraina, erau depozitate de catre inculpatul M. G. in doua boxe si in podul imobilului in care locuia.

Perchezitiile domiciliare efectuate in cauza au condus la descoperirea unei cantitati de 6.870 de pachete de tigari cu timbru de Republica Moldova. De asemenea, la domiciliul inculpatului M. V. au mai fost identificate 318 pachete de cafea si un pistol cu gaze.

Prejudiciul estimat a fi produs in cauza se cifreaza la aproximativ 80.000 RON.

Prin ordonanta procurorului din data de 4 august 2010 s-a dispus instituirea sechestrului imobiliar asupra apartamentelor celor doi inculpati, pana la concureta sumei de 80.050 RON.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Brasov.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au dispus, la data de 6 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului T. N. sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Din probele administrate in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca, inculpatul, administrator al unei societati comerciale, in perioada septembrie 2008 – martie 2009,  a retinut de la angajati si nu a virat impozitele si contributiile cu retinere la sursa datorate bugetului de stat, in termenul de 30 de zile prevazut de lege.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este in suma de 74.613 RON, reprezentand obligatiile fiscale cu retinere la sursa.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Iasi.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au dispus, la data de 5 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului T. M. sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a relevat faptul ca inculpatul, administrator al unei societati comerciale, in perioada 31 ianuarie 2008 – 17 iunie 2009, a retinut de la salariati fara a vira, insa, la bugetul de stat impozitele si contributiile cu retinere la sursa, in termenul legal de 30 de zile de la scadenta.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de 25.237 RON.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Iasi.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii