Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Medic legist trimis in judecata pentru primire de foloase necuvenite si luare de mita


18 august 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Ministerul Public a dat publicitatii, marti, 17 august 2010, rezultatele activitatii intreprinse de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Mures care au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a lui Dacian Ioan Biris, medic primar legist in cadrul IML Targu Mures, sub aspectul savarsirii infractiunilor de primire de foloase necuvenite (trei acte materiale) si luare de mita (sase acte materiale).

Potrivit unui comunicat al MP, ”probatoriul administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a relevat faptul ca inculpatul, la datele de 19.05.2006, 12,12.2006 si 12.01.2007, a efectuat autopsii medico-legale (conform fisei postului, dar si la solicitarea IPJ Mures), pentru care a primit de la apartinatorii persoanelor decedate  suma de 1.260 RON.

In fapt, inculpatul era solicitat de lucratorii de politie sa efectueze necropsii pentru persoane decedate in conditii suspecte, imprejurare in care primea de la rudele acestora „atentii”, cuprinse intre 50 si 800 RON, pentru eliberarea certificatului constatator al decesului, lasand de multe ori sa se inteleaga ca efortul de a se deplasa in alte localitati pentru prestarea acestei activitati trebuie recompensat.

Totodata, din cercetarile efectuate in cauza a mai reiesit faptul ca inculpatul, in perioada 27 noiembrie 2005 – 14 iunie 2008, a pretins si primit suma de 4.500 RON de la rudele persoanelor decedate in scopul de a efectua autopsii medico-legale, acte pe care, potrivit contractului de munca, era obligat sa le desfasoare.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Mures.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului BANCIU DUMITRU sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita.

Din probatoriul administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a reiesit faptul ca, inculpatul a oferit unor lucratori de politie suma de 400 RON si diferite produse alimentare, pentru ca acestia sa nu-si indeplineasca atributiile de serviciu, respectiv de a nu-i intocmi dosar penal.

In fapt, la data de 15 iunie 2010, inculpatul a fost oprit in trafic pentru un control de catre  un echipaj de politie, ocazie cu care acesta a prezentat documentele personale si ale autoturismului, inclusiv permisul de conducere. In urma verificarii bazelor de date, organele de politie au constatat ca acesta are permisul de conducere suspendat pentru comiterea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, fapta comisa in anul 2009. In aceasta imprejurare, inculpatul a fost condus la postul de politie pentru intocmirea actelor premergatoare, context in care acesta a oferit celor doi agenti o suma de bani pentru restituirea permisului si neintocmirea actelor premergatoare. Inculpatul a fost refuzat de lucratorii de politie, fiind solicitat sa se prezinte a doua zi pentru a da declaratii.

In urma flagrantului realizat in cauza la data de 17 iunie 2010, inculpatul a fost surprins in timp ce oferea politistilor suma de 400 RON si o sacosa continand produse alimentare.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Timis.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică