Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ministerul Justitiei ii raspunde Alinei Gorghiu
20.08.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 19 august 2010, Ministerul Justitiei a facut cateva precizari cu referire la declaratiile doamnei deputat Alina Gorghiu, potrivit carora proiectul de Lege pentru reducerea duratei proceselor a fost elaborat fara consultarea factorilor implicati din sistemul de Justitie.

Potrivit unui comunicat al MJ, ”proiectul Legii privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor a fost supus dezbaterii publice inca din luna aprilie. Astfel, ideea proiectului de lege privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor a fost prezentata de Ministrul Justitiei pe 25 februarie 2010 in cadrul unei intalniri preliminare informale cu mai multe asociatii ale magistratilor la care au participat reprezentanti ai UNJR, Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatia Procurorilor din Romania.

Pe data de 20 aprilie 2010 proiectul a fost afisat pe site-ul Ministerului Justitiei si transmis pentru formulare de observatii si propuneri la instante, parchete, ICCJ, PICCJ.

De asemenea, pe 14 mai a fost organizata o dezbatere la care au participat reprezentanti ai CSM, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerului Public, Avocatul Poporului, ai unor asociatii profesionale ale magistratilor – UNJR, Asociatia Procurorilor din Romania –, ai sindicatelor – Federatia Nationala Sindicala ProJust, Federatia Nationala Justitia -, ai organizatiilor profesionale ale avocatilor, notarilor, executorilor judecatoresti, consilierilor juridici, mediatori, dar si ONG-uri din afara sistemului judiciar, precum Asociatia pentru Implementarea Democratiei, APADOR-CH, Transparency International si Fundatia Konrad Adenauer. In urma dezbaterii publice au fost primite aproximativ 350 de propuneri, din care au fost preluate aproximativ 100.

In fine, pe 9 iulie a fost afisat pe site-ul Ministerului Justitiei forma proiectului, astfel cum a rezultat din dezbaterea publica. De asemenea, au fost incorporate o serie de propuneri ale Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta a dat avizul proiectul pe 22 iulie, cu precizarea posibilitatii de a mai inainta Parlamentului eventuale propuneri venite din sistemul judiciar catre Consiliu.”

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti