Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
12 comentarii

Fetita de 4 ani accidentata mortal pe trecerea de pietoni. Mama grav ranita. Retinere pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din cupa si parasirea locului accidentului
25.08.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Public a dat publicitatii, marti, 24 august 2010, faptul ca procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Calarasi au dispus inceperea urmaririi penale fata de Viorel Matei sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala grava din culpa si parasirea locului accidentului.

Potrivit unui comunicat al MP, ”la aceeasi data, fata de invinuit a fost luata masura retinerii pe o durata de 24 de ore.

In fapt, s-a retinut ca la data de 23.08.2010, in timp ce conducea un autoturism pe o strada din municipiul Calarasi, pe fondul neatentiei, invinuitul a surprins si accidentat mortal pe minora P.N. (in varsta de 4 ani) si a vatamat-o grav pe mama acesteia, P.E., parasind locul accidentului. Trebuie mentionat faptul ca cele doua persoane se aflau angajate, in calitate de pietoni, in traversarea partii carosabile prin loc semnalizat cu indicatorul „trecere pentru pietoni”.

Invinuitul urmeaza a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.”

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 12 de comentarii cu privire la articolul “Fetita de 4 ani accidentata mortal pe trecerea de pietoni. Mama grav ranita. Retinere pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din cupa si parasirea locului accidentului”

 1. dumitru veronica spune:

  In asemenea cazuri, LEGEA ar trebui sa fie modificata si aplicata ca fiind FAPTE SAVARSITE CU INTENTIE. ERONAT se apreciaza ca fiind UCIDERE DIN CULPA. DE CE SE MAI FACE SCOALA PENTRU OBTINERE DE PERMIS AUTO? DE CE, ATUNCI CAND SUSTII EXAMENUL – ORASUL, CU POLITISTUL LANGA TINE, DACA NU RESPECTI INTOCMAI VITEZA LEGALA, TRECEREA DE PIETONI, ESTI PICAT? IN CAZUL ACCIDENTELOR PETRECUTE CU DEPASIREA VITEZEI, CU VATAMARI CORPORALE ORI OMOR, PE TRECERE DE PIETONI, CONSIDER CA, SOFERILOR CARE AU SAVARSIT ASA FAPTE, LEGAL AR FI SA LI SE ANULEZE DREPTUL DE A MAI CONDUCE VREODATA, IN VIATA, IAR O ASEMENEA FAPTA ESTE O FAPTA SAVARSITA CU I N T E N T I E, PRIN NERESPECTAREA LIMITEI DE VITEZA, A TRECERII PIETONALE. VITEZAQ SI NERESPECTAREA TRECERII DE PIETONI, TU CEL DE LA VOLAN O FACI CU I N T E N T I E. UCIDERE DIN CULPA DA, ATUNCI CAND INTERVINE O DEFECTIUNE TEHNICA AUTO, CAND CONDUCI CORECT DAR, DATORITA INTEMPERIILOR NATURALE, NU AI PUTUT EVITA ACCIDENTUL. JUSTITIA, IN ASEMENEA CAZURI, NU AR TREBUI SA DISPUNA O PEDEAPSA „CU SUSPENDARE” CI, NUMAI CU INCHISOARE EXECUTORIE DE LA 5 ANI IN SUS. CEI CARE SAVARSESC ACCIDENTE IN ACEST FEL, SA FIE RETINUTI PE LOC, IMEDIAT SI SA FIE TRIMISI INSTANTELOR PENTRU RETINERE.

 2. luckystar spune:

  draga veronica, daca nu esti jurist, te inteleg.
  daca esti, atunci e grav: trebuie sa faci distinctie intre fapta penala, in materalitatea ei (in cazul nostru, vatamarea) si actiunea care a determinat si care este premisa faptei penale (in cazul nostru, conducerea autoturismului).
  daca acceptam ideea ta, inseamna ca nu mai pot exista niciodata infractiuni din culpa, desi, in majoritatea covarsitoare a cazurilor, fapta din culpa are la baza o actiune (intentionata).
  in ce priveste imprejurarile naturale despre care spui, avem de a face cu cazul fortuit si nu cu vinovatie sub forma de culpa.

 3. dumitru veronica spune:

  D-LE : FAPTELE DE A CONDUCE CU DEPASIREA VITEZEI SI FARA RESPECTAREA TRECERII DE PIETONI (CU REDUCEREA VITEZEI SI OPRIRE), OBLIGATII CE REVIN DIN PREGATIREA PRIN SCOALA DE OBTINERE A PERMISULUI, SUNT FAPTE SAVARSITE CU I N T E N T I E. ACCIDENTUL SAVARSIT ASUPRA PIETONULUI/PIETONILOR, CARE CIRCULA/U REGULAMENTAR, IN ACEL MOMENT, PE TRECEREA RESPECTIVA, ESTE SAVARSIT CU I N T E N T I E. FAPTA TREBUIE ANCHETATA, ANALIZATA SI PEDEPSITA CA ATARE, DE CATRE JUSTITIE. FITI SIGUR CA, DOAR ATUNCI, NU VOR MAI EXISTA ATATEA C R I M E S T R A D A L E, RAMANAN ATATA SUFERINTA IN FAMILIILE INDOLIATE. NU, NEAPARAT, TREBUIE SA FII J U R I S T, PENTRU A ANALIZA SAVARSIREA ACESTOR FAPTE.

 4. dumitru veronica spune:

  IATA, IN SCURT TIMP, CAZ IDENTIC LA CLUJ, IN 27.08.2010, PE TRECERE DE PIETONI: MAMA CU FETITA DE 3 LUNI CARE A DECEDAT AZI 29.08.2010, ZI SFANTA. ACCIDENT PRODUS DE FOSTUL SUB – PREFECT CARE, AVEA SI PERMISUL SUSPENDAT DAR, CIRCULA CU DOVADA. DACA LEGEA II SUSPENDA DREPTUL DE A CONDUCE, FARA NICIUN FEL DE DOVADA, NU S-AR FI PRODUS ACEASTA T R A G E D I E!!!!! ORI, IN ASEMENEA ACCIDENTE, IN CARE PIETONUL, ESTE VATAMAT SAU O M O R A T, PE TRECERE DE PIETONI, ESTE INADMISIBIL CA FAPTA SA FIE PEDEPSITA CA „VATAMARE/ UCIDERE DIN CULPA”, CI CA FAPTA DE „VATAMARE” SAU „OMOR”, SAVARSITA CU I N T E N T I E. BLANDETEA INTERPRETARII SI APLICARII LEGII, CA FIIND DIN „C U L P A”, FATA DE INCULPATII SOFERI, VINOVATI DE VATAMAREA CORPORALA SAU U C I D E R E A PIETONILOR, PE M A R C A J P I E T O N A L, A DUS LA PRODUCEREA DE NUMEROASE ASEMENEA CAZURI. VINOVATII SE BUCURA DE RELATII, BANI, INFLUENTA, BENEFICIIND DE BLANDETEA LEGIUITORILOR, CACI, ASEMENEA FAPTE NU-SI PERMITE ORICINE SA LE FACA, CI NUMAI CEI CU ……………. .

  • Fără să-l scuz pentru faptul că circula fără permis… doamna Dumitru ar trebui să ştie că uneori pietonii nu respectă regulile de circulaţie.
   Trec strada prin loc nepermis, se aruncă imprudent pe trecerea de pietoni fără să se asigure.
   Deşi este tragic… din câte se pare… femeia cu copilul cu cărucior s-a angajat în traversare imprudent, intempestiv, fără nicio asigurare.
   Mai mult, s-a oprit brusc pe trecere să-şi aranjeze copilul în cărucior.
   Ar trebui să ştii că un autoturism cântăreşte sute de kilograme sau chiar tone întregi, iar oprirea acestuia nu se poate face în 3 metri.
   Am auzit şi eu la televizor ce au spus martorii care au prevăzut pericolul.

   Ceilalţi oameni au văzut pericolul… dar acea mamă nu a prevăzut niciun pericol… a fost imprudentă.
   Şi-a ucis propriul copil iar ea se zbate între viaţă şi moarte.
   Mă întreb, dacă supravieţuieşte… îşi va ierta vreodată imprudenţa care a dus la uciderea propriului copil?

   Va fi chiar urmărită ea însăşi pentru uciderea din culpă a propriului copil.

   Este o tragedie ce s-a întâmplat… dar uneori şoferii nu sunt vinovaţi.

   Nu ştiu de partea cui este adevărul… dar din ce au spus martorii… femeia s-a aruncat pur şi simplu pe zebră, fără să privească nici în stânga, nici în dreapta.
   Maşina era foarte aproape. Coliziunea era inevitabilă.

   Nu poţi să te pui în faţa trenului şi să ai pretenţia să oprească sau să te ocolească!

 5. dumitru veronica spune:

  GAZETA DE SUD/30.08.2010: IN CRAIOVA, PE TRECERE DE PIETONI, SAMBATA 28.08.2010, A FOST ACCIDENTATA O FEMEIE DE 46 ANI, VINOVATIA APARTINAND SOFERULUI, CONFORM POLITIEI. IN 13.08.2010, TOT IN CRAIOVA, TOT PE TRECERE DE PIETONI, A FOST ACCIDENTAT UN TANAR DE 26 ANI, CE TRAVERSA REGULAMENTAR. NU MAI GASITI SCUZE, DOMNILOR, INVINOVATIND PIETONII CA SE ARUNCA, ASA DIN SENIN, PE TRECEREA DE PIETONI!!!!!!!! INAINTEA ORICAREI „TRECERE DE PIETONI” ESTE AMPLASAT CU CEL PUTIN 30 M „SEMNALIZARE TRECERE PIETONI”, SEMN DE LA CARTE ESTI OOBLIGAT SA REDUCI VITEZA CU OPRIRE IN FATA „TRECERE DE PIETONI”. DACA CIRCULI REGULAMENTAR, RESPECTAND ACESTE SEMNE DE CIRCULATIE, NU AI CUM SA NU EVITI PIETONII AFLATI IN TRAVERSARE PE „TRECERE DE PIETONI”, TRAVERSARE REGULAMENTARA.

  • Conform art. 37 alin.3 din Codul rutier… dacă un pieton este călcat de o maşină cu avertizare luminoasă sau sonoră… pietonul este ÎNTOTDEAUNA VINOVAT, deoarece nu avea voie să traverseze.
   Cu alte cuvinte, autovehiculele cu regim de circulaţie prioritar care au în funcţiune mijloace speciale de avertizare luminoasă de culoare roşie şi sonore… au autorizaţie legală să ucidă pe oricine.

   Pe de altă parte… pietonii, conform art. 66 (3) au dreptul să traverseze „NUMAI după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei”.

   Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a… nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere (vezi obligaţia de asigurare la traversare)… poartă întreaga răspundere a accidentării lor… ) art. 66 (4).

   Faptul că victima era pe trecerea de pietoni nu înseamnă automat că este nevinovat.

   Din nou, nu ştiu împrejurările… vreau doar să spun că nu poţi blama întotdeauna şoferul.
   Ca să nu se creadă că sunt interesat… precizez că nu am avut niciodată niciun accident, nici ca pieton, nici ca şofer.

   Oricum, un lucru este clar.
   Şoselele sunt făcute pentru autovehicule iar trotuarele sunt pentru pietoni.

   Când pietonii ajung pe şosele… ei devin „vânat legal”.
   Pietonii nu au ce căuta pe şosele.

   M-am mutat de curând în Bucureşti… şi am observat că nimeni, NIMENI (nici mame cu copii de 3 ani, nici mame cu cărucior) nu respectă culoarea roşie a semaforului.
   Toţi pietonii trec pe roşu fără nicio jenă sau prin locuri nepermise.

   Toţi aceştia reprezintă „pradă legală” pentru maşini.

  • luckystar spune:

   ok, am inteles, soferii sunt niste nenorociti.
   dar am si eu o intrebare: CE MERITA CEI CARE, IN MOD INTENTIONAT SI CU REA CREDINTA, TREC FOARTE LENT PE TRECEREA DE PIETONI ?????!!!!!
   vreau raspuns !!!

   • cetateanu spune:

    nimic !
    legea nu prevede ca trebuie sa treci rapid sau lent.
    bunul simt te obliga sa treci normal.
    la noi nu exista bunul simt si atunci te intorci la lege.
    dar, soferi impacientati ca la noi, nicaieri nu vezi (ma refer in west). peste tot se sta la trecerea de pietoni, toti opresc la INTENTIA de a te angaja pe trecere, nimeni nu se streseaza.
    ca in toate domeniile mai avem de invatat

 6. luckystar spune:

  aha, ok, am inteles acum: pietonii au tot dreptul, fara sa fie sanctionati, sa fie de rea credinta si sa ranjeasca diabolic la soferi, trecand pe zebra intentionat foarte lent, iar soferii nu au decat dreptul sa le suporte acest comportament.
  ok, mersi pt ca m-ai „luminat” :(((

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.