Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Trimitere in judecata pentru neplata contributiilor salariale


25 august 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Ministerul Public a dat publicitatii, marti, 24 august 2010, rezultatele activitatii intreprinse de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Mures care au dispus, la data de 20 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatei Torok Judit sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, ”din probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca inculpata, in calitate de administrator al unei societati comerciale, in perioada martie 2009 – noiembrie 2009, a retinut de la angajatii sai impozite si contributii cu retinere la sursa in cuantum de 25.649 lei, fara insa a vira aceasta suma la bugetul de stat, in termenul legal de 30 de zile.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Targu-Mures.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Mures au dispus, la data de 20 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului LUCACI LASZLO sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a relevat faptul ca inculpatul, administrator al unei societati comerciale, in perioada iulie 2008 – aprilie 2009, nu a achitat, in mod repetat, sumele datorate bugetului de stat (impozite sau contributii cu retinere la sursa), in termenul prevazut de lege. Prejudiciul cauzat bugetului de stat in acest mod este in cuantum de 6.530 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Targu-Mures.

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Suceava au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului MATENCO IOAN sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Din probele administrate in cauza in cursul urmaririi penale a reiesit faptul ca inculpatul, in calitate de persoana fizica neautorizata, in perioada august – octombrie 2008, a incasat de la o persoana fizica suma de 18.000 de euro pentru a efectua lucrari de renovare a unui imobil. Prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile, inculpatul s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale, prejudiciind in acest mod bugetul de stat cu suma de 9.403 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Suceava.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică