Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
27 comentarii

CSM nu a fost invitat sa participe la dezbaterile din Senat ref. Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor


26 august 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul Superior al Magistraturii a facut miercuri, 25 august 2010, urmatoarele precizari in legatura cu afirmatiile ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, facute in sedinta Senatului in data de 24 august 2010:

Consiliul Superior al Magistraturii dezminte informaţia potrivit căreia doamna judecător Florica Bejinaru, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii ar fi fost invitată la Senat prin intermediul Ministerului Justiţiei cu prilejul dezbaterilor proiectului Legii privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, şi nu a participat, fiind în concediu. CSM nu a primit invitaţii pentru a participa la lucrările Plenului Senatului, şi nici la lucrările Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a acestei camere a Parlamentului României, în procesul adoptării proiectului Legii privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecător Florica Bejinaru îşi desfăşoară activitatea în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii şi nu se află în concediu.

Încă din data de 22 iulie 2010, Consiliul Superior al Magistraturii s-a implicat activ în procesul de elaborare a proiectului Legii privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, adoptând hotărârea nr. 661/2010 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii prin care a dat aviz favorabil proiectului, cu observaţiile şi propunerile prezentate în anexa la hotărâre şi sub rezerva observaţiilor ce urmau să fie transmise de către instanţe şi parchete. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a considerat necesară consultarea magistraţilor şi asociaţiilor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor cu privire la proiectul de lege.

În şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii din data  de 19 august 2010, la care domnul Ministru al Justiţiei – membru de drept al CSM a lipsit, după centralizarea propunerilor formulate de instanţe şi parchete, de Asociaţia Magistraţilor din România şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Plenul şi-a însuşit aceste observaţii şi a decis ca ele să fie susţinute în procedura parlamentară  de adoptare a proiectului  de Lege. Consiliul Superior al Magistraturii a decis să facă publice propunerile formulate de instanţe, parchete şi asociaţiile profesionale cu privire la proiectul Legii privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, prin publicarea acestora integral pe pagina Consiliului Superior al Magistraturii şi încunoştinţarea magistraţilor, presei şi opiniei publice despre existenţa lor.

Consiliul Superior al Magistraturii va face demersurile necesare pentru ca observaţiile şi propunerile formulate să fie susţinute în procedura parlamentară de adoptare a proiectului de act normativ, astfel cum s-a hotărât în şedinţa din 19 august 2010 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, sens în care a transmis aceste observaţii şi propuneri preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din cadrul acestei camere a Parlamentului României.

Nota Juridice.ro: Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, a spus in sedinta Senatului: „Există câteva persoane din sistemul judiciar care nu au dorit să se alăture acestui efort. Este alegerea domniilor lor, am respectat-o ca atare, nu am criticat-o nici până astăzi, n-am să o critic nici astăzi. Dar ceea ce nu pot să fac este să stau şi să văd cum munca a sute de oameni din sistemul judiciar, alături de Ministerul Justiţiei, este pusă sub semnul întrebării numai pentru că două, trei sau poate zece persoane nu au dorit să intre în acest proiect.

Noi am trimis invitaţii. Doamna preşedinte a Înaltei Curţi este în concediu, doamna preşedintă a CSM este în concediu, iar aici de faţă să ştiţi că este o doamnă preşedinte de secţie de la ÎCCJ, singura numită de preşedintele României, faţă de celelalte, care sunt cu delegaţie. Deci, în ceea ce priveşte autoritatea reprezentării Înaltei Curţi aici de faţă, nu cred a avea de adăugat nimic. (…) Uşa ministerului a fost şi rămâne deschisă, dar nu putem să împingem cu forţa pe toată lumea care doreşte să avem proiecte comune.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
27 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii