Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Inspector in constructii trimis in judecata pentru luare de mita, trafic de influenta si fals intelectual
27.08.2010 | JURIDICE.ro

Ministerul Public a dat publicitatii, joi, 26 august 2010, rezultatele activitatii intreprinse de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti care au dispus, prin rechizitoriu,  trimiterea in judecata a inculpatului Corneliu Triboi sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, trafic de influenta si fals intelectual.

Potrivit unui comunicat al MP, ”probatoriul administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a relevat faptul ca inculpatul, inspector in cadrul Inspectoratului Teritorial in Constructii Bucuresti – Ilfov, in cursul lunii februarie 2010, a pretins si primit de la martorul denuntator M.M. suma de 200 de euro pentru nu-si indeplini in mod corespunzator atributiile de serviciu si pentru a interveni pe langa functionari din cadrul Oficiului juridic al aceleiasi institutii, in scopul de a aproba solutionarea in favoarea denuntatorului a unei sesizari primita de la o persoana fizica.

Cu ocazia flagrantului organizat la data de 10 februarie 2010, asupra inculpatului a fost gasita si ridicata suma de 200 de euro.

Din cercetari a mai reiesit faptul ca inculpatul, care avea in atributii solutionarea reclamatiilor, sesizarilor si propunerilor formulate in scris sau prin e-mail adresate de catre cetateni sau organizatii legal constituite, in cursul aceleiasi luni, a falsificat un proces verbal de control al institutiei in care isi desfasura activitatea, prin atestarea unei imprejurari necorespunzatoare adevarului referitoare la efectuarea unui control de specialitate (controlul de specialitate nefiind efectuat in realitate).

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu,  trimiterea in judecata a inculpatului DUMITRU ION sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

Probatoriul administrat in cauza, in cursul urmaririi penale, a relevat faptul ca inculpatul, in calitate de profesor la Grupul Scolar „Dimitrie Cantemir” din orasul Babadag – Tulcea, in perioada aprilie – iunie 2010, a pretins si primit bani, bunuri si alte foloase de natura sexuala (promisiunea intretinerii de relatii sexuale), a acceptat promisiunea unor astfel de foloase sau nu le-a respins, de la numita C.R.C., cu scopul de a o promova la materia „istorie”, la care se afla in stare de corijenta si de a o sprijini la bacalaureat.

Flagrantul organizat in cauza a condus la surprinderea inculpatului, la data de 8 iunie 2010, intr-o padure la marginea orasului Babadag, unde isi daduse intalnire cu eleva sa, avand asupra sa suma de 500 de euro ce ii fusese oferita de catre denuntatoare.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Tulcea.”


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.