Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Flux informații

Executia bugetului general consolidat la 31 iulie 2010

30 august 2010 | JURIDICE.ro

Vineri, 27 august 2010, Ministerul Finantelor Publice a dat publicitatii executia bugetului general consolidat pentru intervalul 1 ianuarie 2010 – 31 iulie 2010.

Potrivit unui comunicat al MFP, ”conform datelor provizorii, executia bugetului general consolidat pe primele sapte luni ale anului s-a incheiat cu un deficit de 20,0 miliarde lei, reprezentand 3,9% din PIB.

 1. Veniturile incasate la bugetul general consolidat au fost in suma de 93,3 miliarde lei, depasind pentru prima data in acest an, (+1,2%) realizarile perioadei corespunzatoare din anul precedent.
 • incasarile au crescut in principal la veniturile din taxa pe valoare adaugata unde discrepanta fata de anul precedent s-a redus de la -3,7% la 30 iunie a.c. la -0,8% precum si la accize unde incasarile sunt mai mari cu 12,3% la bugetul de stat si cu 7,7% la nivelul bugetului general consolidat.
  Cresterea incasarilor din TVA s-a inregistrat indeosebi pe lunile iunie si iulie, influenta din majorarea cotei de la 19% la 24% urmand a se reflecta incepand cu luna august.
  Veniturile din accize au crescut ca urmare a majorarii nivelului de accizare aplicat de la 1 ianuarie 2010, a cursului mediu lei/EURO luat in calcul la plata accizelor pentru anul 2010, precum si a cresterii cuantumului accizei la unele produse.
 • se mentin decalaje importante la impozitul pe profit (-3,2%), impozitul pe venit (-5,4%) precum si la contributii de asigurari sociale (5,3%).
 • au crescut incasarile din venituri nefiscale cu 1.998 milioane precum si sumele restituite de Comisia Europeana in contul platilor efectuate pentru proiecte cu finantare europeana cu 1033 mil. lei.
 1. Cheltuielile bugetului general consolidat in suma de 113,3 miliarde lei, au crescut in termeni nominali cu 3,2% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
 • Cheltuielile de personal au inregistrat o reducere de 4,7%, la nivelul bugetului general consolidat cu mentiunea ca la bugetul de stat acestea au crescut cu 3,5% ca urmare a reorganizarii unor institutii publice care au trecut, incepand cu 5 noiembrie 2009, de la finantarea din venituri proprii si subventii, la finantare integrala din bugetul de stat conform Legii nr. 329/2009.
 • Cheltuielile cu bunuri si servicii s-au redus cu 2,2% fata de aceeasi perioada a anului 2009. Reducerea s-a inregistrat indeosebi la bugetul de stat (-24,8%) in timp ce la bugetele locale acestea sunt mai mari cu 7,8%. Depasirea inregistrata de administratiile locale a continuat totusi sa se diminueze fiind mai redusa fata de luna precedenta cu 1,9 puncte procentuale.
 • La celelate tipuri de cheltuieli s-au inregistrat de regula cresteri fata de aceeasi perioada a anului precedent justificate de majorarea deficitelor bugetare acumulate din anii precedenti si angajarii imprumuturilor pentru acoperirea acestora, in cazul cheltuielile cu dobanzi (+27,4%), precum si de efortul bugetar aferent programelor cu finantare UE (+152,3) si cele cu finantare din imprumuturi externe (+11,2%).
 • Cheltuielile pentru investitii care includ cheltuielile de capital precum si programe de investitii finantate din surse interne si externe, au fost pe primele sapte luni in suma de 14,4 miliarde lei, respectiv 2,8% din PIB.”
Citeşte mai mult despre , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale