Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Scoala de vara NNDKP dupa sase ani: 110 studenti, dintre care 27 deveniti intre timp avocati colaboratori ai firmei


7 septembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anunţat luni, 6 septembrie 2010, încheierea celei de-a şasea ediţii a programului său anual Şcoala de vară, dedicat studenţilor din anul III ai facultăţii de drept. În cele şase ediţii ale unui program devenit deja tradiţie, 110 studenţi au făcut stagiul în cadrul firmei, iar dintre aceştia 27 au devenit ulterior avocaţi NNDKP.

În anul 2010 programul s-a desfăşurat pe o perioadă de opt săptămâni, iar 16 studenţi care au terminat anul III de studiu au fost selectaţi pentru stagiul de pregătire în firmă. Este de asemenea primul an în care această oportunitate le-a fost oferită şi studenţilor de la facultăţile de drept din oraşele în care NNDKP are birouri regionale – Timişoara, Braşov şi Craiova – pentru un stagiu în cadrul acestor birouri. Tot ca element de noutate, NNDKP a decis consolidarea acestui program, promovând o ofertă foarte atractivă pentru studenţi, atât din punct de vedere financiar, cât şi profesional.

Stagiul constă în sesiuni intense de pregătire, care includ atât cursuri teoretice desfăşurate sub îndrumarea directă a mai multor avocaţi cu experienţă, cât şi implicarea în activităţile profesionale curente ale firmei. În acest an programul s-a desfăşurat în şapte departamente şi a fost organizat astfel încât, la final, toţi participanţii să fie familiarizaţi cu câte unul din domeniile de practică: fuziuni şi achiziţii, litigii, drept bancar şi finanţări, dreptul muncii, dreptul mediului, proprietate intelectuală, dreptul concurenţei. Fiecare student a avut desemnat câte unul sau doi mentori, al căror rol a fost acela de a-i organiza şi coordona activitatea, de a-i aloca sarcini, răspunde la întrebări şi facilita comunicarea cu membrii echipelor de proiect, dar şi de a-i evalua activitatea la finalul programului.

Ca şi în ceilalţi ani, studenţii au avut un nivel de pregătire foarte bun,  iar pe parcursul programului au dovedit excelente abilităţi de învăţare şi un interes deosebit faţă de temele abordate la cursuri. Sperăm ca modul în care i-am implicat în activităţile noastre, temele cursurilor, colaborarea cu colegii noştri,  i-au familiarizat cu ceea ce înseamnă avocatura de afaceri suficient de mult încât să-şi dorească  o carieră în domeniu şi să devină cândva următorii avocaţi recomandaţi cu entuziasm de marile corporaţii sau de ghidurile juridice internaţionale. Apreciem de asemenea implicarea colegilor noştri în calitate de mentori, mai ales pentru dedicarea cu care i-au îndrumat şi coordonat pe studenţi”, consideră Ruxandra Bologa, Partener şi coordonatorul programului.

Campania de recrutare a studenţilor a avut în vedere criterii combinate, incluzând rezultatele la şcoală, dar şi cunoştinţele profesionale, participarea la manifestări ştiinţifice, proiecte profesionale sau activităţi extraşcolare, cunoaşterea limbii engleze, alături de motivaţie, implicare, spirit analitic şi practic. Procesul de recrutare a fost coordonat de o echipă de avocaţi împreună cu Ruxandra Teodorescu, director de resurse umane al NNDKP şi face parte din campania “Începe-ţi cariera cu dreptul”. Acestă campanie urmăreşte educarea, motivarea şi orientarea studenţilor la drept, în vederea formării unei generaţii de avocaţi de afaceri foarte bine pregătiţi din punct de vedere teoretic şi practic, capabili să ofere clienţilor servicii avocaţiale la cele mai înalte standarde ale profesiei şi astfel să contribuie esenţial la maturizarea pieţei avocaturii de afaceri din România.

NNDKP susţine dezvoltarea şi formarea tinerilor avocaţi atât prin programele Şcoala de vară şi Şcoala de toamnă, cât şi prin bursele de excelenţă şi de studiu acordate studenţilor facultăţilor de drept din anii II şi III, care împreună depăşesc 60.000 euro anual.

***

Despre NNDKP: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are o echipă formată din 115 avocaţi şi 75 de angajaţi.

În cei douăzeci de ani de existenţă NNDKP a devenit una din cele mai mari şi mai respectate case de avocatură din România, ce oferă servicii de avocatură complete şi integrate atât companiilor autohtone, cât şi celor străine prin birourile sale din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Craiova.

În ultimii opt ani NNDKP a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii din partea celor mai prestigioase publicaţii internaţionale de specialitate, care au clasat firma în mod constant pe primele poziţii în toate domeniile de practică cercetate în România.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică