Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Autorizarea unitatilor de asistenta medicala in vederea examinarii candidatilor la obtinerea permisului de conducere
08.09.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Health & Pharma (Dreptul sănătății), Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 625 din data de 6 septembrie 2010 a fost publicat Ordinul ministrului sanatati nr. 1159/2010 privind aprobarea Listei unitatilor de asistenta medicala autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule sau tramvaie.

Noul act normativ stabileste categoriile de unitati de asistenta medicala ce pot  fi acreditate pentru examinarea medicala ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule sau tramvaie.

Astfel,  unitatile de asistenta medicala din categoria cabinetelor medicale, societatilor civile medicale, unitatilor sanitare ambulatorii de specialitate, cabinetele medicale din ambulatoriul integrat al spitalelor, centrele de diagnostic si tratament, care au aprobate in structura organizatorica a acestora cabinete in una sau mai multe dintre urmatoarele specialitati: medicina interna, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, ortopedie-traumatologi, pot adresa o cerere scrisa directiei de sanatate publica din aria administrativ-teritoriala unde isi desfasoara activitatea, in vederea obtinerii autorizatiei.

Autorizarea poate fi obtinuta in urmatoarele specialitati: medicina interna, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, ortopedie-traumatologie.

Actul normativ mentioneaza detaliat documentele care trebuie sa insotesca cererea de autorizare si precizeaza ca directiile de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, sunt obligate sa comunice unitatii de asistenta medicala solicitante raspunsul la cererea de autorizare depusa, in termen de maximum 30 de zile de la data inregistrarii acesteia.

Autorizarea pentru examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule sau tramvaie este valabila pe toata perioada in care sunt respectate conditiile de autorizare, cu avizare anuala.

Incepand cu data de 3 ianuarie 2011 toate unitatile de asistenta medicala care efectueaza examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule sau tramvaie trebuie sa fie autorizate conform prevederilor noului ordin.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti