« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Autorizarea unitatilor de asistenta medicala in vederea examinarii candidatilor la obtinerea permisului de conducere
08.09.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 625 din data de 6 septembrie 2010 a fost publicat Ordinul ministrului sanatati nr. 1159/2010 privind aprobarea Listei unitatilor de asistenta medicala autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule sau tramvaie.

Noul act normativ stabileste categoriile de unitati de asistenta medicala ce pot  fi acreditate pentru examinarea medicala ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule sau tramvaie.

Astfel,  unitatile de asistenta medicala din categoria cabinetelor medicale, societatilor civile medicale, unitatilor sanitare ambulatorii de specialitate, cabinetele medicale din ambulatoriul integrat al spitalelor, centrele de diagnostic si tratament, care au aprobate in structura organizatorica a acestora cabinete in una sau mai multe dintre urmatoarele specialitati: medicina interna, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, ortopedie-traumatologi, pot adresa o cerere scrisa directiei de sanatate publica din aria administrativ-teritoriala unde isi desfasoara activitatea, in vederea obtinerii autorizatiei.

Autorizarea poate fi obtinuta in urmatoarele specialitati: medicina interna, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, ortopedie-traumatologie.

Actul normativ mentioneaza detaliat documentele care trebuie sa insotesca cererea de autorizare si precizeaza ca directiile de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, sunt obligate sa comunice unitatii de asistenta medicala solicitante raspunsul la cererea de autorizare depusa, in termen de maximum 30 de zile de la data inregistrarii acesteia.

Autorizarea pentru examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule sau tramvaie este valabila pe toata perioada in care sunt respectate conditiile de autorizare, cu avizare anuala.

Incepand cu data de 3 ianuarie 2011 toate unitatile de asistenta medicala care efectueaza examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule sau tramvaie trebuie sa fie autorizate conform prevederilor noului ordin.

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni/categorii: Dreptul sanatatii, Lege 9

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD