Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

A fost adoptata OUG privind contractele de credit pentru consumatori


9 septembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Contencios administrativ, Contencios contravențional, Flux informații, Noutăți legislative

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori a fost adoptat de Senat miercuri, 8 septembrie 2010.

Senatorul Iulian Urban a declarat in cadrul dezbaterilor: „Este ingrijorator faptul ca sistemul bancar din Romania alege sa sfideze un act normativ de care cetaţeanul roman are nevoie , astfel incat acesti clienţi ai bancilor ajung sa se organizeze in tot felul de grupuri care apeleaza la avocati, chemaţi sa mearga in faţa instantelor pentru a forţa bancile sa puna in aplicare dispozitiile acestui act normativ. Stiu ca la ANPC curg in valuri plangeri, reclamatii si sesizari ale clietţilor bancii, care vin si spun ca bancile refuza sa puna in aplicare dispozitiile ordonantei 50. Ca urmare, fac un apel la conducerea ANPC, solicitand ca orice banca care nu pune in aplicare OUG 50 sa nu fie sanctionata cu amenda contraventionala, pe care, apoi, armatele de avocati vor contesta. Nu, mergeti direct cu sanctionarea cea mai drastica, mergeti direct pe suspendarea activitatii de creditarea bancii respective.”

Proiectul transpune in legislatia nationala Directiva 2008/48/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 23 aprilie 2008 privind contractele de credit pentru consumatori si de abrogare a Directivei 87/102/CEE a Consiliului, cat si reglementarea drepturilor si obligatiilor consumatorilor si ale creditorilor la promovarea, incheierea si derularea diverselor contracte de credit.

Una dintre cele mai interesante prevederi se refera la dreptul consumatorului de a se retrage din contract, fara a invoca motive, in termen de 14 zile calendaristice.

>> Fisa proiectului de lege

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică