Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Electrica Furnizare S.A. – un nou furnizor de energie electrica
13.09.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 632 din data de 8 septembrie 2010 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 930/2010 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea unor furnizori de energie electrica aflati sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin infiintarea Societatii Comerciale „Electrica Furnizare” – S.A.

Actul normativ aproba infiintarea unui nou furnizor de energie electrica, prin fuziunea a trei societati comerciale, filiale ale Societatii Comerciale „Electrica” – S.A.

Astfel, se infiinteaza societatea comerciala pe actiuni Societatea Comerciala „Electrica Furnizare” – S.A., cu sediul in Bucuresti, ca filiala a Societatii Comerciale „Electrica” – S.A., prin fuziunea urmatoarelor societati: Societatea Comerciala Filiala de Furnizare a Energiei Electrice „Electrica Furnizare Transilvania Nord” – S.A., cu sediul in Cluj-Napoca, Societatea Comerciala Filiala de Furnizare a Energiei Electrice „Electrica Furnizare Transilvania Sud” – S.A., cu sediul in Brasov si Societatea Comerciala Filiala de Furnizare a Energiei Electrice „Electrica Furnizare Muntenia Nord” – S.A., cu sediul in Ploiesti, societati care se dizolva fara a intra in lichidare.

Incepand cu data la care operatiunile de fuziune isi produc efectele, Societatea Comerciala „Electrica Furnizare” – S.A. preia toate drepturile si isi asuma toate obligatiile societatilor comerciale supuse fuziunii, respectiv preia drepturile si isi asuma obligatiile incluse in patrimoniile care se transfera prin fuziune si, de asemenea, se subroga in drepturile si obligatiile decurgand din raporturile juridice ale societatilor participante cu tertii, inclusiv in litigiile in curs.

Noua societate va avea ca obiect principal de activitate comercializarea de energie electrica, putand desfasura complementar si alte activitati conexe pentru sustinerea obiectului principal de activitate, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu statutul propriu.

Societatea Comerciala „Electrica Furnizare” – S.A. va functiona pentru o perioada de 30 de zile de la data infiintarii, in baza licentelor existente de furnizare ale filialelor ce fuzioneaza, perioada in care trebuie sa isi obtina licenta proprie in conformitate cu reglementarile in vigoare.

Actul normativ mai cuprinde precizari cu privire la organele de conducere ale societatii infiintate prin fuziune, precum si mentiunea ca personalul angajat in cadrul societatilor care isi inceteaza activitatea, se preia de catre societatea nou-infiintata.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate