Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1. Evaziune fiscala cu tigari din Republica Moldova


14 septembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Comunicat Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1: „În dosarul nr. 14650/P/2010 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au propus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului NAE ANGHEL.

Faţă de acesta se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 270 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, art. 2961 alin. 1 lit. l şi alin. 2 lit. a din Codul fiscal (Legea nr. 571/2003) şi art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

În fapt s-a reţinut că inculpatul în ziua de 07.09.2010 a fost depistat de lucrători din cadrul Secţiei Regionale de Transporturi Bucureşti având asupra sa 888 pachete de ţigări marca Winston a câte 20 de ţigarete fiecare (în total 17760 ţigarete), provenind din Republica Moldova, inculpatul declarând că urma să le comercializeze în România.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat este în cuantum de 7279 lei.

Judecătoria Sectorului 1 a admis propunerea formulată de parchet, inculpatul fiind arestat preventiv pe o perioadă de 29 de zile.

Atragem atenţia că potrivit dispoziţiilor art. 52 din Codul de procedură penală, orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă.

FLORIN MIRCEA POPA
purtător de cuvânt al
Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică