Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

MJ despre concluziile Consiliului UE ref. MCV
15.09.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Concluziile Consiliului Uninunii Europene cu privire la Mecanismul de cooperare si verificare, adoptate luni, 13 septembrie 2010, au confirmat progrese inregistrate de Romania in ultimul an, fiind evidentiat procesul de reforma a sistemului judiciar si de combatere a coruptiei, potrivit unui comunicat al MJ.

Ministrul Justitiei, in calitate de coordonator al MCV la nivel national, va depune in continuare eforturi administrative si institutionale pentru consolidarea procesului de reforma.

>> Comunicat

Concluziile Consiliului U.E. privind Mecanismul de cooperare şi verificare, adoptate ieri la Bruxelles, confirmă realizarea de către România a unor progrese importante în ultimul an. Acestea indică existenţa voinţei politice de a continua procesul de reformă a sistemului judiciar şi de combatere a corupţiei şi de a conferi un caracter ireversibil rezultatelor obţinute.
În calitate de coordonator al Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV) la nivel naţional şi de interfaţă de comunicare cu executivul european, Ministerul Justiţiei (MJ) va continua să depună, în limitele competenţelor sale legale, toate eforturile administrative şi instituţionale necesare în vederea consolidării procesului de reformă şi generării unui impact consistent asupra funcţionării justiţiei ca serviciu public. De asemenea, MJ va menţine informarea constantă a partenerilor europeni cu privire la progresele înregistrate în realizarea celor patru condiţionalităţi şi va acţiona pentru dezvoltarea suplimentară a laturii de cooperare a mecanismului.
Informaţii suplimentare
La data de 13 septembrie a.c., la Bruxelles, Consiliul U.E. a adoptat Concluziile privind Mecanismul de cooperare şi verificare pentru Bulgaria şi România. Acestea reflectă rezultatele dezbaterilor dintre statele membre derulate în lunile iulie şi septembrie 2010, ca urmare a publicării, la 20 iulie 2010, a celui de-al şaptelea raport al Comisiei Europene privind evoluţiile înregistrate de cele două state în aria MCV.
Prin intermediul documentului aprobat ieri, Consiliul salută atât principalele progrese înregistrate de ţara noastră în perioada de referinţă vizată de cel mai recent Raport CE, iulie 2009 – iulie 2010 (adoptarea codurilor de procedură, avansarea procesului de elaborare a legilor de punere în aplicare a codurilor, reconfirmarea istoricului pozitiv de cazuri investigate de DNA şi al celor corespunzătoare activităţii ANI, rezultatele obţinute de Parchetul General în combaterea corupţiei la nivel local), cât şi evoluţiile semnificative din luna august (adoptarea şi intrarea în vigoare a legii revizuite a Agenţiei Naţionale de Integritate, adoptarea de către Parlament a amendamentelor la legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale).
În egală măsură, documentul reţine un număr de aspecte nesoluţionate, indicate şi în Raportul CE din 20 iulie 2010, inclusiv sub forma unor recomandări, asupra cărora trebuie să se concentreze eforturile autorităţilor române în perioada următoare.
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.