Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Inmatricularea autovehiculelor dobandite prin achizitii intracomunitare


20 septembrie 2010 | JURIDICE.ro, VASS Lawyers

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 627 din data de 6 septembrie 2010 a fost publicat Ordinul ministrului administratiei si internelor si ministrului finantelor publice nr. 168/2039/2010 pentru completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 1.501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.

Completarile vizeaza procedura de inmatriculare a mijloacelor de transport de catre persoanele care au realizat o achizitie intracomunitara a acestora.

In vederea inmatricularii permanente sau temporare, serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent verifica pe cale informatica daca persoana care solicita inmatricularea mijlocului de transport achizitionat din alt stat membru al Uniunii Europene este inregistrata in scopuri de TVA, situatie in care nu mai este necesara prezentarea altor documente.

Daca, insa, persoana care a realizat achizitia intracomunitara a mijlocului de transport si care solicita inmatricularea acestuia nu este inregistrata in scopuri de TVA, in plus fata de documentele standard solicitate pentru inmatriculare, aceasta trebuie sa depuna, dupa caz:

  • daca mijlocul de transport este nou – formularul “Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi”, prevazut in anexa nr. 1 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.128/2009 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor “Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi” si “Certificat”, precum si a procedurii de eliberare a acestora; sau
  • daca mijlocul de transport nu este nou – formularul “Certificat”, prevazut in anexa nr. 2 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.128/2009.

Pentru Juridice.ro, VASS Lawyers

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică