Secţiuni » Arii de practică » Business » Telecom
Telecom
Profesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Flux informații REPUBLICA MOLDOVA Telecom

Tuca Zbarcea & Asociatii isi extinde activitatea pe piata Republicii Moldova prin formalizarea unei relatii de cooperare strategica cu firma de avocatura Turcan & Turcan

21 septembrie 2010 | JURIDICE.ro

Societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii a anunţat luni, 20 septembrie 2010, semnarea unui acord de cooperare cu liderul firmelor de avocatură de business din Chişinău – Ţurcan & Ţurcan.

Acesta este a doua iniţiativă de formare a unei alianţe în plan internaţional din ultimul an, după ce, în decembrie 2009, Ţuca Zbârcea & Asociaţii inaugura împreuna cu firma locală de consultanţă Fúster García-Berdoy un birou de reprezentanţă la Madrid, pentru a răspunde cât mai eficient cerinţelor actuale şi de perspectivă ale investitorilor iberici.

Colaborarea dintre casele de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi Ţurcan & Ţurcan se va baza pe principiul de „best friend relationship” şi va permite acordarea de servicii de consultanţă personalizate unui segment important al mediului de afaceri din Republica Moldova şi România, atât investitorilor care beneficiază deja de o semnificativă prezenţă locală, cât şi celor interesaţi de dezvoltarea unor relaţii comerciale cu Republica Moldova sau România.

Reprezentanţii Ţuca Zbârcea & Asociaţii susţin că această colaborare survine după mai bine de cinci ani în care firma a prospectat piaţa din Republica Moldova şi a analizat cu atenţie oportunităţile de afaceri: „Credem că Republica Moldova are un potenţial ridicat de dezvoltare şi de investiţii în domenii diverse, de la cel financiar-bancar, la infrastructură, energie şi telecomunicaţii. Prin asocierea cu Ţurcan & Ţurcan ne-am propus să le oferim clienţilor potenţiali servicii de asistenţă juridică la cel mai înalt nivel, să le punem la dispoziţie informaţiile necesare cu privire la cele mai importante aspecte legislative care guvernează climatul investiţional local şi totodată să încurajăm şi să consolidăm relaţii mult mai puternice între România şi Republica Moldova”, ne-a precizat Gabriel Zbârcea, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Potrivit lui Alexandru Ţurcan, Managing Partner al Ţurcan & Ţurcan: „Alianţa noastră reprezintă o evoluţie naturală a lucrurilor, în contextul în care fluxul investiţiilor străine spre Republica Moldova din şi prin România se află pe o pantă ascendentă, iar relaţiile cordiale dintre firmele noastre şi, în special, dintre partenerii co-fondatori, au fost testate de diverse provocări timp de aproape un deceniu. Succesul, performanţa şi talentul echipei de avocaţi de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii reprezintă pentru mine şi colegii mei din Chişinău un veritabil model de urmat şi o sursă de inspiraţie profesională. Noi punem mari speranţe în această colaborare şi suntem siguri ca avantajele acestei sinergii vor fi resimţite şi apreciate, chiar foarte curând, de mediul de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului.

Prezenţa activă a firmei Ţurcan & Ţurcan în circuitul economic din zona CSI în cadrul unor alianţe strategice cu liderii pieţelor de servicii juridice respective din majoritatea statelor post-Sovietice atribuie serviciilor oferite de Ţuca Zbârcea & Asociaţii un nou vector de dezvoltare în relaţiile cu oamenii de afaceri români cu interese în Rusia, Ucraina, Kazahstan, Georgia şi alte spaţii economice cu risc şi randament înalt.

Piaţa Republicii Moldova se maturizează. Tendinţa se manifestă şi prin nivelul sporit de complexitate la care ajung tranzacţiile ultimilor ani. Avem plăcerea de a lansa această colaborare cu Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi avem certitudinea că clienţii vor simţi avantajele coeziunii echipelor noastre pe proiectele care ni le încredinţează” a adăugat Octavian Cazac, Partener al Ţurcan & Ţurcan.

Interviuri JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

Pentru Ţuca Zbârcea & Asociaţii, stabilirea unei colaborări cu avocaţii firmei de avocatură de business Ţurcan & Ţurcan reprezintă oportunitatea de a-şi extinde activitatea pe piaţa Republicii Moldova şi a asista potenţiali investitori pe această piaţă.

„Ne-am dorit o colaborare cu o echipă de avocaţi consacrată pe plan local, cunoscută şi apreciată în CSI, dar în acelaşi timp tânără, dinamică, inovatoare, dornică de noi provocări. Am găsit aceste atribute în calităţile profesionale excepţionale de care a dat dovadă, de-a lungul timpului, echipa de avocaţi condusă de prietenul Alexandru Ţurcan. Prestigiul de care se bucură Ţurcan & Ţurcan ca lider al societăţilor de business din Republica Moldova, împreună cu numeroasele recunoaşteri şi distincţii dobândite pe plan internaţional şi regional, nu pot decât confirma calitatea excelentă a serviciilor de asistenţă juridică oferite de aceşti avocaţi şi, în acelaşi timp, amplifică dorinţa noastră de a colabora în proiecte de anvergura în viitorul apropriat”, a declarat Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Reprezentanţii Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi Ţurcan & Ţurcan au făcut publică decizia lor de a acţiona într-un mod activ pentru a oferi sprijin comunităţii de afaceri din Republica Moldova şi România, prin organizarea de evenimente de business şi oportunităţi de networking. Primul eveniment din această serie va avea loc în toamna acestui an.

***

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Cu o echipă formată din 80 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii este singura firmă de avocatură independentă din România cu prezenţă în Spania. De asemenea, societatea deţine un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, precum şi o reţea de parteneriate în principalele oraşe ale României. Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, litigii şi arbitraje internaţionale, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar etc.

Cu venituri de 22,7 milioane de Euro în 2009, în creştere de la 18,6 milioane de Euro în 2008, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a înregistrat cele mai bune performanţe financiare din România, potrivit unor clasamente realizate de diverse publicaţii locale şi internaţionale.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” în ultimii patru ani şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” în 2009 de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), pentru performanţele înregistrate în anul 2009, proiectele semnificative gestionate, evoluţia strategică impresionantă şi excelenţa în relaţia cu clienţii. Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Gabriel Resources / Roşia Montană Gold Corporation, Rompetrol, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Despre Ţurcan & Ţurcan: Ţurcan & Ţurcan este liderul societăţilor de avocatură de business din Republica Moldova. Cu o echipă formată din 10 avocaţi, firma oferă consultanţă juridică în domenii precum drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, drept financiar-bancar, energie şi telecomunicaţii, litigii, etc.  De zece ani, firma este favoritul clasamentelor avocaturii de business din Republica Moldova realizate de prestigioasele Chambers Global/Europe, Legal 500, IFLR 1000, PLC Which Lawyer?, Best Lawyers, Who’s Who Legal. Firma a iniţiat alianţe de tip „best friend relationship” cu liderii independenţi ai pieţelor de avocatură din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kyrgyzstan, Federaţia Rusă, Turkmenistan, Ucraina şi Uzbekistan. În anul 2010, Ţurcan & Ţurcan s-a plasat în topul primelor 10 firme de avocatură din CSI după numărul avocaţilor recomandaţi în diverse domenii de directoriul Who’s Who Legal CIS 2010.

Printre cei mai importanţi clienţi ai firmei se numară: Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), Banca Mării Negre pentru Comerţ şi Dezvoltare (BSTDB), Overseas Private Investment Corporation (OPIC), Credit Swiss International, BNP Paribas, Mobiasbanca-Groupe Société Générale, Eximbank-Gruppo Veneto Banca, Procter & Gamble, Kraft Foods, Philip Morris, McDonalds Corporation, Nokia Corporation, Nokia Siemens Networks, GlaxoSmithKline, Lactalis Groupe, Mary Kay Cosmetics, Alfred Kärcher GmbH & Co. KG, KWS SAAT AG, şi mulţi alţii.

Citeşte mai mult despre ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale