Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

CE. Romania si Lituania au luat masurile corecte pentru reducerea deficitelor bugetare
22.09.2010 | JURIDICE.ro

In urma evaluarilor facute, marti, 21 septembrie 2010, Comisia Europeana a concluzionat ca autoritatile din Romania si Lituania au actionat conform recomandarilor mentionate de Consiliul CE cu privire la corectarea deficitelor bugetare excesive, potrivit unui comunicat al CE.

Autoritatile lituaniene au implementat masuri bugetare corective semnificative, asa cum se prevede in bugetul pe 2010, au adoptat deja o serie de masuri pentru 2011 si au precizat in detaliu strategia de consolidare necesara pentru a progresa in directia corectarii deficitului excesiv pana in 2012.

Autoritatile romane au implementat masuri suplimentare de consolidare bugetara (reducerea cu 25 % a salariilor din sectorul public, reducerea cu 15 % a prestatiilor sociale cu exceptia pensiilor si cresterea TVA de la 19 % la 24 %), actiuni ce au readus Romania pe linia de plutire, in directia atingerii obiectivului unui deficit bugetar de 7,3 % din PIB in 2010. Nivelul ridicat de reportari in urma masurilor de consolidare bugetara din 2010 si economiile aditionale planificate in ceea ce priveste cheltuielile publice ar trebui sa permita reducerea suplimentara a deficitului sub valoarea de 5 % din PIB in 2011.


Aflaţi mai mult despre , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.