Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

PE a adoptat un nou regulament pentru investigarea si prevenirea accidentelor aeriene
22.09.2010 | JURIDICE.ro

Adoptarea de catre Parlamentul European marti, 21 septembrie 2010, a unui nou regulament pentru investigarea si prevenirea accidentelor aeriene a fost salutata de catre Comisia Europeana, potrivit unui comunicat al CE.

Dreptul victimelor accidentelor aeriene si ale rudelor acestora este consolidat semnificativ in noul act legislativ. Astfel:
– pasagerii vor avea posibilitatea in cazul rezervarii unei calatorii cu avionul de a indica o persoana de contact in caz de urgenta
– companiile aeriene vor avea obligatia instituirii unui sistem de intocmire a listei tuturor persoanelor de la bordul unui aeronave implicate intr-un accident aerian in termen de doua ore de la notificarea accidentului
– statele membre si companiile aeriene vor trebui sa asigure planuri de asistenta pentru victimele accidentelor din aviatia civila si pentru rudele acestora.

Vicepresedintele Siim Kallas, responsabil cu transporturile, a afirmat: „Cu toate ca zborul cu avionul este unul dintre cele mai sigure moduri de transport din UE si in pofida eforturilor depuse de autoritatile de reglementare in domeniul aviatiei si de industria de profil, exista totusi riscul unor accidente ce pot provoca suferinta victimelor si rudelor acestora. Trebuie sa fim pregatiti. Eficacitatea si autonomia activitatilor de investigare a accidentelor din aviatia civila sunt extrem de importante pentru siguranta aviatiei. Noile reguli ne vor permite sa imbunatatim activitatile de investigare si, cel mai important, sa prevenim mai bine accidentele. De asemenea, aceasta va insemna stabilirea de reguli uniforme pentru acordarea de asistenta victimelor accidentelor aeriene si rudelor acestora. Parlamentul a ajuns la un acord in mai putin de un an de la prezentarea propunerii Comisiei. Acum Comisia se asteapta la o adoptare rapida a acestui nou act legislativ de catre Consiliu.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.