« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

HR cu aroma de cafea. Necorespunderea profesionala ca motiv de concediere a salariatului
22.09.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a organizat, sub forma unui business breakfast, o nouă întâlnire din seria evenimentelor „HR cu aromă de cafea”. Cu această ocazie clienţii NNDKP au dezbătut împreună cu specialiştii NNDKP din practica de dreptul muncii modalitatea în care poate înceta raportul de muncă în cazul constatării  necorespunderii profesionale a salariatului.

Printre principalele probleme abordate în cadrul discuţiilor au fost: identificarea stării de necorespundere profesională a salariatului, măsurile ce pot fi luate de către angajator pentru a emite o decizie legală de concediere pentru necorespundere profesională, precum şi modul în care angajatorul poate susţine necorespunderea profesională în cazul unui litigiu intentat de salariat împotriva deciziei de concediere. Pentru toate aceste probleme, participanţii au primit din partea avocaţilor NNDKP soluţii care au avut în vedere atât legislaţia aplicabilă cât şi practica instanţelor de judecată.

„Considerăm că recomandarea Organizaţiei Internaţionale a Muncii privind planul de îmbunătăţire a performanţelor profesionale poate contribui la asigurarea unei transparenţe în relaţia angajat ‑ angajator în cadrul procesului de evaluare a performanţelor profesionale şi individuale,” afirmă doamna Aurelia Dragomirescu, Director Legal – Regulatory, Legal and Corporate Affairs, Vodafone România, unul dintre participanţii la discuţii.

Având în vedere că, faţă de prevederile legale aplicabile şi de soluţiile pronunţate de instanţele de judecată, procedura concedierii pentru necorespundere profesională ridica o serie de probleme de implementare în practică, tema a generat discuţii interactive, care au fost moderate de Luminiţa Dima, coordonatorul practicii Dreptul muncii a NNDKP, Monica Preoţescu şi Roxana Talaşman, avocaţi în această practică.

„HR cu aromă de cafea” a avut loc într-un cadru informal în care specialiştii din resurse uname au avut ocazia atât să găsească soluţii legale pentru problemele cu care se confruntă zilnic în departamentul de resurse umane, dar şi să îşi împărtăşească din experienţa lor proprie şi din modul în care au acţionat în diferite situaţii.

***

Despre NNDKP: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are o echipă formată din 115 avocaţi şi 75 de angajaţi.

În cei douăzeci de ani de existenţă NNDKP a devenit una din cele mai mari şi mai respectate case de avocatură din România, ce oferă servicii de avocatură complete şi integrate atât companiilor autohtone, cât şi celor străine prin birourile sale din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Craiova.

În ultimii opt ani NNDKP a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii din partea celor mai prestigioase publicaţii internaţionale de specialitate, care au clasat firma în mod constant pe primele poziţii în aproape toate domeniile de practică cercetate în România.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD