Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

A fost adoptat Regulamentul ref. masurile de garantare a securitatii aprovizionarii cu gaze naturale


23 septembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marti, 21 martie 2010, Parlamentul European a adoptat rezolutia legislativa de aprobare a proiectului de Regulament privind masurile de garantare a securitatii aprovizionarii cu gaze naturale, potrivit unui comunicat al DAE.

Proiectul de Regulament prevede cresterea competentelor comunitare, in special in ceea ce priveste coordonarea in cazul unei crize in domeniul gazului, avandu-se in vedere existenta unei dependente diferite a statelor membre UE de importurile de gaz, si a unor capacitati diferite de raspuns ale acestora la o criza generata de oprirea importurilor de gaz.

Potrivit acestui regulament, in situatii de criza, autoritatile trebuie sa intervina cat mai tarziu, respectiv doar dupa ce mecanismele pietei nu mai fac fata in alocarea cantitatilor. Totodata, trebuie incurajate investitiile in noile infrastructuri de gaz, dar trebuie realizate numai dupa efectuarea unei evaluari corespunzatoare a impactului asupra mediului, in conformitate cu actele juridice ale Uniunii in domeniul respective.

Regulamentul prevede ca  exista mai multe situatii in care consumatorii trebuie sa beneficieze in mod obligatoriu de aprovizionarea cu gaze, si anume:

  • in cazul in care se inregistreaza temperaturi extreme pentru o perioada de sapte zile consecutive;
  • in situatiile in care cererea de gaze este exceptional de mare pentru o perioada de cel putin 30 de zile consecutive;
  • chiar daca infrastructura principala este afectata pe o perioada de o luna.

In vederea punerii in practica a standardelor de aprovizionare, autoritatile nationale vor avea la dispozitie patru ani insa noile interconexiuni intre statele UE vor trebui sa fie operationale dupa trei ani de la intrarea in vigoare a Regulamentului.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii