Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Poate conta justitia romana pe un alt fel de juristi?


23.09.2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

În fiecare an, un număr impresionant de studenţi absolvesc facultăţile de drept din România. Câţi dintre aceştia sunt cu adevărat pregătiţi să ne reprezinte în instanţe sau să aducă o schimbare în sistemul juridic, este greu de estimat.

Proiectul de leadership pentru tineri jurişti români – Lideri pentru Justiţie (Leaders for Justice) – organizat de Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer în colaborare cu Dan Stoica, Vice‑Preşedinte al SoJust, îşi propune să vină în întâmpinarea acestei nevoi acute de elite în domeniul dreptului.

Lideri pentru Justiţie va pregăti şi în 2011 un grup de tineri jurişti care demonstrează potenţial în a deveni viitoarele elite ale justiţiei din ţară. Este esenţial pentru aceştia să înţeleagă importanţa valorilor şi a integrităţii, precum şi a aplicării lor. Juriştii vor contribui astfel la promovarea principiilor statului de drept şi instituirea unui sistem de bune practici în organizaţiile în care îşi exercită sau îşi vor exercita în curând profesia.

Experţi străini şi cei mai buni profesionişti români în drept, leadership şi management vor fi alături de viitorii lideri pe parcursul celor şase sesiuni de training şi al seminariilor. În egală măsură, abilitatea participanţilor de a pune în practică cele discutate va fi testată prin proiecte individuale şi de grup. „Ne dorim să le oferim acestor tineri şansa de a-şi dezvolta în mod optim abilităţile de lideri şi de a deprinde modalităţi de lucru care să poată aduce o nouă abordare în justiţia română, o abordare fundată pe integritate şi competenţă”, a declarat Corina Rebegea, coordonatoarea proiectului.

Cei 17 participanţi la prima promoţie a Lideri pentru Justiţie au apreciat în mod deosebit calitatea programului, discuţiile şi dezbaterile asupra principiilor democraţiei, ale statului de drept şi ale eticii profesionale. Conştienţi de faptul că a face parte din viitoarea elită a justiţiei române atrage după sine şi necesitatea de a împărtăşi din experienţa acumulată, tinerii jurişti au gândit un proiect de introducere a unor cursuri de educaţie juridică în curricula pentru liceu.

Juriştii aflaţi în primii trei ani de carieră, masteranzii şi studenţii în ultimul an la Drept sunt aşteptaţi să îşi trimită candidaturile până la data de 31 octombrie. Mai multe detalii despre program şi condiţiile de participare pot fi găsite la www.kas.de/leadership.

Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est, Konrad-Adenauer-Stiftung, este proiectat ca un program‑dialog, de dezbatere şi schimb de idei pe teme legate de statul de drept în şi între ţările din Europa de Sud‑Est.

>> Invitatie pentru tineri

>> Raport activitati 1-3 prima serie

>> Raport activitati 4-6 prima serie

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro