ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
3 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Impozitul forfetar pentru persoane fizice

23.09.2010 | JURIDICE.ro, Andrei SAVESCU
Newsletter
Instagram
Facebook

M-am plictisit de contabilitate. Mi-e chiar un pic rău. Aş vrea să mă concentrez pe fiscalitate. Mi se pare mult mai simplu, cred că am prins ideea: trebuie să plătim cât mai mult. Şi apoi să închidem ochii.

Impozit pentru toţi (per capita). Ideea centrală a fiscalităţii este ca contribuabilul (pardon!) să plătească cât mai mult. Privesc fără ţintă-n sus. Precum Ceahlăul la apus, departe-n zări albastre dus, gândul central al fiscalităţii se întrezăreşte ca un uriaş cu fruntea-n soare: impozitul pe venit este impozitul pe care-l datorăm pentru faptul că am venit pe această lume.

Taxe si Impozite

Taxe si Impozite – Actual

Impozit pentru persoane de orice fel. „Impozitul minim” sună mai bine decât „impozitul forfetar”. Forfetarul mă duce cu gândul la o foarfecă plină de sânge. Cred că acest impozit pe existenţa societăţii comerciale este doar un supozitor introductiv.

Impozit independent de venituri. Adevăratul impozit, esenţa fiscală a societăţii omeneşti, este impozitul forfetar pentru persoana fizică. Simplu de implementat şi de justificat: din moment ce persoana fizică trăieşte, înseamnă că are venituri. Estimăm ce venituri sunt necesare pentru trăit şi calculăm impozitul.

Păstraţi secretul, nu răspândiţi această idée!

Andrei SĂVESCU, iLwT

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Impozitul forfetar pentru persoane fizice”

  1. Grecu Ion spune:

    Nu degeaba Basescu zicea „trebuie impozitat orice venit, cat de mic”.
    Ma intreb : aerul pe care il respiram…n-ar trebui sa platim un impozit si aici?

  2. jurist.carmen spune:

    e bine sa se mai intoarca roata

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate