Impozitul forfetar pentru persoane fizice
23 septembrie 2010 | JURIDICE.ro, Andrei SAVESCU
M-am plictisit de contabilitate. Mi-e chiar un pic rău. Aş vrea să mă concentrez pe fiscalitate. Mi se pare mult mai simplu, cred că am prins ideea: trebuie să plătim cât mai mult. Şi apoi să închidem ochii.
Impozit pentru toţi (per capita). Ideea centrală a fiscalităţii este ca contribuabilul (pardon!) să plătească cât mai mult. Privesc fără ţintă-n sus. Precum Ceahlăul la apus, departe-n zări albastre dus, gândul central al fiscalităţii se întrezăreşte ca un uriaş cu fruntea-n soare: impozitul pe venit este impozitul pe care-l datorăm pentru faptul că am venit pe această lume.
Impozit pentru persoane de orice fel. „Impozitul minim” sună mai bine decât „impozitul forfetar”. Forfetarul mă duce cu gândul la o foarfecă plină de sânge. Cred că acest impozit pe existenţa societăţii comerciale este doar un supozitor introductiv.
Impozit independent de venituri. Adevăratul impozit, esenţa fiscală a societăţii omeneşti, este impozitul forfetar pentru persoana fizică. Simplu de implementat şi de justificat: din moment ce persoana fizică trăieşte, înseamnă că are venituri. Estimăm ce venituri sunt necesare pentru trăit şi calculăm impozitul.
Păstraţi secretul, nu răspândiţi această idée!
Andrei SĂVESCU, iLwT
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro